Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Divoká přestřelka vyšla lépe Pražanům. Zářili především dvougóloví Hakl s Čmejlou

V rámci čtvrtého kola Univerzitní ligy přivítali hokejisté Univerzity Palackého v Olomouci úřadující mistry z Univerzity Karlovy. Ti, kdo se těšili na gólové hody, mohli být po závěrečné siréně spokojeni. V utkání totiž padlo hned 11 branek, z vítězství se nakonec radovali hráči UK Hockey Prague.

Zápas začal lépe pro Olomouc. Už ve třetí minutě po spolupráci s Janem Kropáčem skóroval další Jan, a to Kropáč. Domácí se ale radovali pouhou minutu a půl. Po přihrávce Martina Dlaboly se totiž prosadil Filip Čmejla, a bylo vyrovnáno. Následovala desetiminutová pasáž, po níž se Hanáci vrátili do vedení. Mikuláš Rimmel předložil puk Pavlu Skopalovi, který zavěsil. Skóre 2:1 vydrželo až do konce úvodní dvacetiminutovky.

Stejně tak jako v první třetině, i v té druhé se Olomoučtí prosadili jako první, a to dokonce hned po necelých dvou minutách. Filip Palička využil nabídky Jana Kropáče a upravil skóre na 3:1. Pro svěřence Michala Janečka ale poté přišla hororová pětiminutovka. Nejprve 45 vteřin po Paličkově gólu snížil David Jindra, a následně se hned dvakrát prosadil Frederic Hakl. Z dvoubrankového vedení tak najednou bylo jednogólové manko, které se přeneslo i do třetí části.

Tu však, jak už bylo v tomto duelu zvykem, otevřeli domácí rychlým gólem. Jan Kropáč se z nahrávače proměnil ve střelce a v přesilovce vyrovnal na 4:4. Poté už se však prosazovali pouze Pražané. Mezi dvojnásobné střelce se po Haklovi zapsal i Filip Čmejla, který vrátil UK vedení. To navýšil tři minuty před koncem Tomáš Krchňák. Definitivní tečku za divokým duelem pak napsal gólem do prázdné klece Daniel Piskač. Hokejisté UK Hockey Prague zvítězili 7:4, a upevnili si tak pozici na čele tabulky. Olomoučtí zůstávají se třemi body osmí.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři