Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Plzeň letos prvně opustí domácí prostředí. V pondělí je čeká výlet do Uničova

Po třech domácích zápasech čeká Akademiky první výjezd. Namlsaní stoprocentní úspěšností z domácího prostředí se pokusí přivézt body i z venkovního prostředí. Nečeká na ně ale nic lehkého. Domácí Olomouc totiž umí potrápit kdekoho.

Chybělo jen pár minut, aby se loni oba týmy střetly ve finále. Olomouc tehdy málem vyřadila pražské UK, ale letos se jim vstup do sezóny nevyvedl. Ze čtyř zápasů vydolovala jen tři body.

Jak se zatím daří oběma celkům?

Akademici mají devět bodů, naposledy ve velmi těžkém zápase porazili MUNI. Olomouc měla poměrně krutý los. Nejprve vybouchla doma 2:9 s Engineers, když už po třetině jsme viděli skóre 0:5, následně vyhrála 5:4 s Pardubicemi po ne úplně přesvědčivém výkonu. Při prvním výjezdu dostali v Českých Budějovicích tenisových 6:1 a naposledy, znovu doma, prohráli s UK 4:7. Nutno ale říci, že velkého favorita trápili až do posledních minut. Právě na tohle by si Plzeň měla dát pozor, pokud chce znovu zvítězit. Olomoučtí totiž dokáží jak vybouchnout, tak předvést parádní výkon.

Vzájemné zápasy

Loni se oba týmy potkali během tří dnů. Nejprve 31. ledna přivítala Olomouc Plzeň a zvítězila 4:1, když ve 14. minutě došlo k hromadné bitce, kterou odnesl domácí Kuchař a Kropáč a hostující Princl a Říha. Právě absence dvou důležitých hráčů pak Plzni výrazně uškodila. 2. února si pak Plzeň chuť spravila. Oslabenou Olomouc porazila výsledkem 6:3. V sezóně 2019/2020 naopak Akademici doma prohráli a venku zvítězili. Vzájemné zápasy jsou tedy doposud naprosto vyrovnané.

Kdo bude favorit a kdo klíčovým hráčem na obou stranách?

Vzhledem k dosavadním výsledkům budou i přes pozici hostujícího týmu Akademici pravděpodobně favoritem. V jejich dresu zaznamenal skvělý vstup do sezóny Vít Reitspies, kterému sedí spolupráce s Markem Princlem. Vrátit do sestavy by se měl Kalus se Štochlem, kteří chyběli proti MUNI. Olomouc stejně jako loni táhne Filip Palička. Před jeho střelbou se bude muset mít Štekr mimořádně na pozoru. Zajímavý vstup má také nováček Michal Šembera. Konkurenci v bráně také letos rozšířil Marek Huzlík, který přišel z VUT Cavaliers a zatím byl u jediného vítězství Olomouce.

Po výjezdu do Olomouce pak čeká hostující Akademiky jedna z akcí roku. Ve čtvrtek se potkají v 19:00 v Logspeed CZ  Aréně v Bitvě o Plzeň. Lístky jsou k dispozici ZDE.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři