Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

HC UP reparát na domácím ledě nevyšel. Zápas rozhodla první třetina

V rámci pátého kola Univerzitní ligy přivítali hokejisté Univerzity Palackého v Olomouci vicemistry z Plzně. Duel, do kterého hráči nastupovali s velkými ambicemi spravit si chuť z posledního zápasu, rozhodla již první třetina.

Plzeň svoji dominanci v lize předvedla hned po dvou minutách zápasu, kdy skóroval Marek Princl. Po inkasovaném gólu neuběhly ani čtyři minuty a Marek Princl opět skóroval. Domácí celek však chtěl rychle otočit skóre a v čase 11:13 vstřelil branku Vojtěch Krejčiřík. Radost ze vstřelené branky vydržela hráčům HC UP pouze dvě minuty. Po přihrávkách Skleničky a Říhy skóroval Lukas Folda, který vstřelil i následující branku. Akademici si svoji dominanci potvrdili ještě minutu před koncem první třetiny, kdy skóroval Jan Rejžek.

Druhá třetina už gólové hody nenabídla. Akademici už drželi skóre pod kontrolou. V čase 26:38 Marek Princl využil nabídky Jakuba Štochla a upravil skóre na 1:6. Olomouc měla následně možnost skóre poupravit, když mohla proměnit hned čtyři přesilové hry. Ovšem soupeř zkušeně bránil a do konce třetiny se již skóre neměnilo.

Závěrečná dvacetiminutovka již mnohé nepřinesla. Hráči obou celků se snažili hrát disciplinovaně, aby nedocházelo k častým vyloučením, jak k tomu bylo v předchozích třetinách. Pouze v čase 52:37 byl vyloučen hráč domácího celku Vojtěch Krejčiřík za podrážení. Konečné skóre vyšlo ve prospěch Akademiků, kteří stále nepocítili pocit prohry v letošním ligovém ročníku a jsou tak na čele tabulky. Olomouc se po třech prohraných zápasech v řadě nachází na osmém místě v tabulce.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři