Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Akademici jedou loupat perníček

Dva protipóly se potkají dnes večer. Zatím neporažení Akademici vyráží na led Riders Pardubice, kteří čekají na svůj první bod. Bude se zápas vyvíjet dle očekávání nebo Pardubice získají premiérovou výhru?

Motivace na obou stranách je jasná. Plzeň jede prodloužit svou sérii neporazitelnosti. Pardubice prahnou po první bodech.

Jak se vyvíjí sezóna pro oba týmy?

Pardubice z pěti zápasů nezískaly jediný bod. Postupně prohrály s UK, Olomoucí, BO Ostrava, North Wings a naposledy s MUNI. Nejblíže k bodům měli s Olomoucí, kde prohráli 5:4. Nutno podotknout, že na domácím ledě hrály jen jeden zápas. V minulém ročníku dokázali hráči Pardubic v domácí Enteria areně potrápit většinu týmů. Uvidíme, jak jim to půjde dnes.  Akademici mají ze čtyř zápasů plný počet bodů. Nejdříve doma porazili Ostravu, poté VUT, MUNI a pro body si dojeli i do Olomouce, která do boje proti Akademikům vyslala to nejlepší. 

Vzájemné zápasy

V loňské sezoně Pardubice doma zaskočily celek ze západních Čech, když jako velký outsider vyhrály 6:3. Klíčová byla tehdy první třetina, kterou vyhráli domácí 4:2. Plzeň si spravila chuť na jaře, kdy porážku dokonale vrátila a zvítězila 6:2. Specialistou na Pardubice je dozajista Jan Kalus, který loni za dva zápasy proti perníkářům získal 7 bodů. V sestavě nebude chybět ani dnes. 

Favorit zápasu

Favoritem budou jednoznačně hosté. Byť Riders vyhlašovali útok na play-off, zatím to tak ani zdaleka nevypadá. Naopak Akademici navázali na povedené play-off i v základní části nového ročníku a dávají najevo, že chtějí hrát o titul. S nabitou ofenzivou a jistým Štekrem v zádech se jim to zatím daří. Naopak Pardubice nemají jasnou jedničku, body nosí především dvojice Maťátko a Ladman. Pokud dnes Pardubice nepředvedou heroický výkon, tak si Akademici uloupnou svůj kousek perníčku a odvezou si ho domů.

Po Pardubicích na Akademiky čeká prestižní domácí duel s Black Dogs Budweis. Zápas se odehraje 9.11 v 19:30 a lístky jsou k mání ZDE.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři