Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Olomouc na domácím ledě vyzve Křídla Severu

Olomouc chce navázat na vyhraný zápas proti VUT Cavaliers, kdy v samostatných nájezdech vyhráli 2:3. Šanci získat další body a pokračovat ve vítězné linii, mají Hanáci již v pondělí 7. listopadu na uničovském stadionu proti ústeckým North Wings.

HC Univerzita Palackého v Olomouci

Domácí mají momentálně 5 bodů v tabulce. Dva si připsali po zápase s VUT Cavaliers. V první třetině Olomouc prohrávala, ale hned na začátku další dvacetiminutovky šla do vedení Olomouc. Cavaliers v poslední třetině vyrovnali na 2:2 a rozhodovaly až samostatné nájezdy, vítězný nájezd vstřelil Jan Morev.

Od sedmé příčky Olomouc dělí pouze jediný bod, který ztrácí na BO Ostrava Vítkovice Steel, kteří je čekají v dalším domácím zápase v pondělí 21. listopadu. Na záda Hanákům však dýchají Riders z Pardubic, kterým chybí 2 body na osmou příčku.

HC North Wings Ústí nad Labem

Křídla Severu zatím vyhrála polovinu svých odehraných zápasů a porazila VUT Cavaliers Brno, Riders Univerzita Pardubice a UK Prague Hockey. Momentálně se nachází na šesté příčce v tabulce s devíti body.

Nejúspěšnějšími hráči jsou útočníci Adam Janoušek (5+3) a Matěj Harkabus (2+6), kteří za šest zápasů získali osm bodů. Obráncům naopak kraluje Pavel Jarý, který během šesti utkání nasbíral pět asistencí.

Ústeckou svatyni chrání trojice brankářů ve složení Dominik Gerstner, Ondřej Skokan a Milan Kožnar. Nejlépe si však ve statistikách vede Gerstner, který za dva zápasy má 91,67% úspěšnost a gólový průměr 3,03 gólu na zápas.

Jak to vypadalo loni?

Minulou sezónu nejdříve vyhrálo Ústí nad Labem. Olomouc rozstříleli jedenácti brankami ku třem olomouckým gólům před domácími fanoušky.

Ve druhém vzájemném zápasu vyhráli Hanáci po prodloužení 3:4 a vítězný gól vstřelil hráč s číslem 15 Filip Palička.

Podaří se HC UP navázat na vítězný zápas s Cavaliers Brno? Připíšou si Hanáci další body do tabulky? Dorazte podpořit olomoucký tým v pondělí 7. listopadu na Zimní stadion v Uničově, kde domácí vyzvou HC North Wings z Ústí nad Labem! Zápas začíná v 17. 00.

Autor: Adéla Václavíková

Foto: HC North Wings Ústí nad Labem

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři