Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Akademiky čeká středeční venčení

Po jízdě na koni, která se Akademikům ani trochu nelíbila, přišel čas na menší zvířátka. Ve středu v 19:30 v Ice Aréně budou plzeňští venčit pejsky. Akademici chtějí zpět na vítěznou vlnu, Budějovice na přední příčky tabulky.

V televizi běžel pořad „Chcete mě?“ a Zdeněk Srstka postupně uváděl opuštěné pejsky, kteří hledají domov. Nejprve se nabízel aktivní pejsek Tomáš Vochozka, pak přišel na řadu Ivo Svoboda, který je rád nosí masku, pro zkušené páníčky Ondra Dlouhý, který má za sebou dlouhou službu v Brně a potřebuje stabilní zázemí a na závěr přišel na řadu Petr Bouška. Ten potřebuje tvrdou ruku, protože velice rád štěká a kouše. Akademici se slzami v očích učinili jednohlasné rozhodnutí. Musíme ty pejsky vyvenčit! Chcete toho být součástí? Kupujte lístky zde!

Vstup do sezóny

Akademici se až do minulého zápasu chlubili stoprocentní bilancí. O tu ale přišli v Pardubicích a mají co napravovat. V tabulce jsou na čtvrtém místě. Budějovickým se vstup nevydařil podle představ. Kandidát na titul prohrál hned první zápas v Brně 9:2. Druhou prohru si pak připsal proti UK minulý týden. Výhry si připsali pejsci proti Ústí, Olomouci a Kavalírům. Pro oba týmy je to velice důležité utkání, které může napovědět, jak dopadnou v základní části.

Vzájemné zápasy

Týmy spolu mají velice bohatou historii. Vždyť první zápas v historii ULLH sehrály právě spolu! Tehdy Plzeň vyhrála 6:3. Celkově se týmy potkaly už jedenáctkrát za poslední tři roky. O chloupek lepší bilanci mají hosté z Budějovic, kteří z jedenácti duelů zvítězili hned šestkrát. Naopak nájezdy mají v ruce Akademici, kteří v nich dvakrát zvítězili. Vzájemné zápasy tedy napovídají, že se můžeme těšit na vyrovnanou bitvu. Týmy se utkaly v loňském semifinále, kde Akademici nejprve vyplenili hokejové centrum Pouzar a následně v domácí odvetě nadělili soupeři osm branek a tím ukončili jejich play-off. V Budějovicích tahle vzpomínka stále je, takže se dá očekávat velká motivace, nasazení i agresivní hokej z jejich strany.

Jak může vypadat středeční duel?

Čeká nás velice vyrovnaná bitva. Opravdu minifavoritem bude nejspíše Plzeň, a to díky domácímu prostředí. Oba týmy mají soupisku plnou nadstandartních hráčů, ať už je to Princl, Kalus, Vavřička nebo Štochl na straně Plzně, nebo Prášek, Masopust, Vochozka nebo Dlouhý na straně hostů. Ti navíc zajímavě posílili novými tvářemi – Matouš Masopust, Jan Janoch nebo František Schwartz zapadli do jejich kádru. Nesmíme zapomenout ani na Ondru Dlouhého přetaženého z Brna, který patří mezi nejlepší hráče celé soutěže. Je ale otázka, jestli hostující trenér Oulík zvládne vytvořit z téhle spousty individualit fungující mančaft.

Výsledek nevíme, ale víme, že nás čeká parádní zápas! Nenechte si ho ujít, kupte si svůj lístek a doražte ve středu 9.11 v 19:30 do Ice Arény Plzeň.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři