Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Venčení se vydařilo, body zůstaly doma

Dva kandidáti na titul se potkali ve středečním duelu. Oba týmy nastoupily v prakticky plné sestavě, body ale zůstaly v Plzni.

V sestavách jsme tentokrát viděli jen jedno překvapení. Jonáš Štekr dostal volno a do branky nastoupil na první letošní ligový zápas Jiří Černý. I tahle volba trenéra Ceperka značně ovlivnila průběh utkání.

V první třetině jsme viděli rychlý hokej, který i díky poměrně mírnému metru sudího probíhal bez většího množství přerušení. Brusle si lépe nabrousili Black Dogs, kterých byl plný led a Akademiky přehrávali. V 15. minutě nakonec svou snahu zúročili, když se po krásné individuální akci trefil Jonáš Kronus, který poslal puk pod pravé víko.

O třetině nejspíš proběhlo v šatně Akademiků rodeo, neboť do druhé části nastoupila úplně jiná Plzeň. najednou byl plný led Akademiků, kteří si navíc zvládli vykoledovat dva fauly takřka po sobě. První přesilovku ještě Budějovičtí ustáli, ale druhé vyloučení potrestal Štěpán Hanzlík, který ukázal že ho prostě nemůžete pustit ke střele zápěstím. Potvrdil tak svou parádní formu z posledních zápasů. Ve 25. minutě bylo tedy srovnáno. Za další dvě minuty pak šli domácí do vedení. Hostující Ludvík si chtěl pohrát s pukem, ten mu ale za brankou vyfoukl Lukáš Folda, branku objel a zasunul do odkryté klece. Rychlé dvě branky s hosty otřásly. Akademici začali diktovat tempo hry, ale Budějovičtí často hrozili z nebezpečných protiútoků. Hned několik náznaků situací 2 na 1, které ale obrana Akademiků zvládala hasit. A pokud náhodou ne, jistý Černý si na nich dokázal pošmáknout. Nejeden zákrok navíc okořenil pro diváky.

Před třetí třetinou tedy vedli Akademici, ale nebylo nic hotovo. Budějovičtí stále kousali. 

Třetí třetina začala nahoru dolů, ale v 46. minutě obránce hostů Kubeš při výhozu trefil Marka Princla, který se ocitl sám před brankářem a nadvakrát ho překonal. Narozdíl od Black Dogs tak Akademici zvládli chybu soupeře hned dvakrát potrestat. Notně rozhozené Budějovice mohli vzápětí inkasovat  znovu, ale šanci Hanzlíka, puk na brankové čáře i únik Vavřičky přežily a živily naděje na alespoň nějaký bod. Dvě minuty před koncem se trenér Oulík rozhodl odvolat brankáře a zdvojnásobit přesilovku do situace 6 na 4. Za půl minuty ale Prachař vyjel z trestné, vypresoval puk v útočném pásmu a Jakub Vavřička puk uklidil do prázdné branky. V Plzni bylo tímto hotovo a stejně jako loni pes nažrat nedostal a jel domů o hladu.

Na straně domácích odehrála velice dobrý zápas lajna Vavřička, Folda, Hanzlík, podporovaná kapitánem Beerem. Mužem zápasu se stal jednoznačně Jiří Černý, jehož zákroky přiváděly Black Dogs k šílenství. Právě on je tedy krotitelem "Černých psů". 

Akademici se tedy opět dotáhli na čelo, naopak Black Dogs jsou až na šestém místě, s kterým určitě nemohou být spokojeni. Příští týden Akademici mají volno, následně je během týdne čekají tři výjezdy - do Ústí, na Engineers a do Ostravy. 7.12 se pak znovu potkáme na domácím stadionu v odvetě proti Engineers. Lístky budou k dostání ZDE.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři