Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Další těsný zápas, Black Dogs na body proti Engineers nedosáhli

V posledních dvou domácích zápasech čekal Black Dogs Budweis pokaždé těžký soupeř. V pondělí se v Hokejovém centru Pouzar představili pražští Engineers, kteří byli mírným favoritem zápasu. Dostali se do dvoubrankového vedení, které se domácím povedlo lehce stáhnout až v závěrečných minutách. Na vyrovnání už ale, i přes velký tlak, nestačili.

Domácí hokejisté začali poměrně dobře, když se snažili o aktivitu a chtěli svého soupeře hned v začátku utkání zatlačit. V první velké šanci se ocitl Pinkas, nicméně z dobré střelecké pozice trefil pouze gólmanovu výstroj. V dalším průběhu třetiny šli Black Dogs do oslabení ve třech proti pěti. Hostující Engineers ale recept na bránící trojku Jihočechů nenašli a záhy šli sami do oslabení. V něm ale paradoxně zapsali první úspěšnou trefu pondělního utkání. David Blažek využil své rychlosti, podržel kotouč na forhendu a následně jej zvednul přesně nad beton - 0:1. Do kabin se tak šlo za hubeného náskoku pro Pražany. 

Začátek prostředního dějství byl poněkud rozvážný a neviděli jsme příliš střeleckých pokusů. Hosté nevyužili další přesilovou hru a zhruba v polovině zápasu mohli skórovat domácí. První branky se ale znovu nedočkali, díky dobré defenzivě a především dobře chytajícímu Havlovi. Engineers dostali k dispozici před koncem periody ještě jednu přesilovku, v ní potom využili nepřesné rozehrávky a sami se po pohledné kombinaci dostali do dvoubrankového náskoku, když zblízka zakončil Tomáš Fabiánek. Na Black Dogs tak čekal do poslední třetiny o něco těžší úkol.

A začali slibně, do samostatného náejzdu se dostal Šafář, jenže jeho zakončení z bekhendu šlo těsně mimo tyč. Následně si Havel v brance Pražanů poradil s dalšími domácími pokusy a dlouho odolával. V samotném zápase nestačil nakonec na jediný pokus, a to ten od Aleše Krtka. Jeho nahození totiž hostující strážce svatyně neviděl a propadlo mu až do sítě - 1:2. O napínavé poslední minuty tak bylo postaráno. V nich se sice domácí snažili, co mohli, na vyrovnávací trefu už ale nestačili. Na domácím ledě tak Black Dogs prohráli podruhé za sebou. 

Branky a nahrávky: 48. Krtek (Krcho, Janoch) – 16. Blažek, 37. Fabiánek (Burda, Blažek)

Black Dogs Budweis: Ludvík (Marek Dvořák) – Hrůša, Krtek, Dudáček, Svoboda (C), Kubeš (A) – Kronus, Janoch, Grauer – Matěj Dvořák, Vochozka (A), Pinkas – Šafář, Dlouhý, Schwartz – Rolínek, Krcho, Masopust – Kaisler. Trenér: David Oulík.

Engineers Prague: Havel (Mann) – Raiterman (A), Staněk, Šonský, Kubata, Skorčík, Vobořil (A), Spurný – Březina, Dohnal, Matějka – Fabiánek, Blažek (C), Januška – Šíma, Vaňous, Burda – Kučera, Kadlec, Slavata – Najman. Trenér: Daniel Fuks

Rozhodčí: Květoň – Jindra, Štofa. Diváci: 88.



Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři