Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

HC UP Olomouc slaví cenné vítězství. BO Ostrava Vítkovice Steel odjíždí z Hané bez bodu

V rámci devátého kola Univerzitní ligy hokejisté HC UP Olomouc přivítali tým BO Ostrava Vítkovice Steel. V duelu měli jasně navrch od samého začátku první třetiny domácí HC UP OLOMOUC a i když se BO Ostrava Vítkovice Steel snažila náskok dotáhnout na náskok Hanáků to nestačilo.

O samotném zápase se začalo rozhodovat už během první třetiny. Zápas byl už od začátku nakloněný pro Olomouc. První branku zápasu dal Jan Macel za asistence Káčera, HC UP tak vedli 1:0.

V průběhu druhé třetiny HC UP zvýšili svůj náskok o další gól. Branku vsítil Michal Šembera za asistence Paličky v 26:48. Olomouc si svou převahu udržela až do třetí třetiny. Druhá třetina se ovšem neobešla bez trestů. Na trestnou lavici šli z BO Ostrava Dominik Moravčík za hákování a Filip Byčkov za podrážení. Z HC UP dostal trestné minuty Adam Procházka za krosček.

Ve třetí třetině dal první gól ve prospěch BO Ostrava z přesilovky Dominik Kafka za asistence Potočného a Kovalskiho. To si ovšem Olomouc nenechala líbit a v čase 46:31 vsítil gól Patrik Říčka za asistence Holiše a Procházky. Ke konci třetiny dal gól Dominik Moravčík, ale na HC UP to nestačilo. Olomouc totiž dala v čase 59:01 závěrečnou branku při hře bez brankáře. Gól dal Tomáš Holiš za asistence Procházky a potvrdil tak vítězství HC UP. Po zápase Dominik Moravčík uvedl, že problém byl v přesilovkách, na kterých se podepsali špatné kroky a také malý důraz hráčů na soupeřovu branku.

Vítězství 4:2 umožnilo HC UP udržet si 8 místo v tabulce. Hráčem zápasu se na domácím ledu stal Marek Huzlík, který označil vítězství za důležitý krok do dalšího zápasu. ‚‚Určitě jsme tohle potřebovali všichni. Hraje se na body a za mě jedno velký dík klukům za to jak zabodovali a že jsme to dotáhli do vítězného konce.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři