Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Akademici vyloupili Hvězdu

Ze souboje o první místo nakonec vycházejí vítězně hosté, poté co otočili zápas ve svůj prospěch a zvítězili 4:2.

Do branky hostů se po dvou zápasech vrátil Jonáš Štekr, jinak soupisky byly dle očekávání. Fanoušci tak netrpělivě vyčkávali na první buly.

První minuty jednoznačně patřili Engineers. Ospalí Akademici byli všude druzí a v 5. minutě za to byly potrestáni. Vojtěch Matějka našel škvíru mezi Štekrovými betony a po zemi mu tam uklidil kotouč. Výkon Akademiků šel postupně nahoru, za což mohla i nedisciplinovanost domácích, ale třetina nakonec skončila 1:0.

Druhou třetinu už Akademici ukazovali svou sílu a postupně začali diktovat tempo hry. Ve 31. minutě srovnal David Prachař, jehož střelu od modré srazil jeden z domácích hráčů za záda vlastního brankáře. Krátce po vyrovnání přišel klíčový okamžik, když se tři hráči a brankář domácích vrhli na hostujícího Štochla a společně mu nakládali. Pavel Vaňous si z téhle situace odnesl pětiminutovku a nabídl Akademikům šanci zápas otočit. Po dvou minutách výhody zužitkoval přesilovku Lukáš Folda, který se trefil střelou od modré a drží svojí neuvěřitelnou bilanci, když se zatím trefil v každém z pěti zápasů v dresu Plzně. Pro Engineers bylo ještě hůř, když dostal 2 minuty Blažek a Plzeň šla do dvojité přesilovky. Tu zužitkoval Marek Princl, když svou typickou raketou z první prostřelil Havla, který puk viděl nejspíše až v síti. Druhou třetinu tedy naprosto ovládli hosté, kteří zápas otočili ve svůj prospěch.

Do třetí třetiny nastoupili Engineers zostra a do pár minut se trefili. Bohužel pro ně střelec poslal puk do sítě fotbalovou placírkou a branka nebyla uznána. Po sérii dobrých zákroků na obou stranách se nakonec o drama postaral v 52. minutě Tomáš Kadlec, díky kterému domácí snížili na 2:3. Drama ale rázně odmítl znovu Marek Princl, který vyslal od modré svou klasickou "Princlovu raketu", která proletěla kolem všech a domácí Havel jí opět musel smutně sbírat ze sítě. Závěr zápasu poznamenalo ještě zranění hostujícího Štekra, který svou svatyni na poslední minuty přepustil Černému, ale ten zvládl uhlídat závěrečný nápor s hráčem v poli navíc. Hattrick mohl zaznamenat Princl, ale trefil tyčku prázdné branky.

Zápas kola tak skončil pro hosty výhrou 4:2. Domácí Engineers srážela především jejich nedisciplinovanost, když do zápasu nastoupili až přemotivováni a sudí jejich zákroky trestal. Akademici dvě přesilovky využili a tím zápas zlomili ve svůj prospěch. Vynikal, jak už je v zápasech proti Engineers zvykem Marek Princl, který svou pumelici začíná mít patentovanou a děsit všechny brankáře v lize. Pochvalu zaslouží i celá obrana Plzně, která odvedla solidní výkon. Domácí Engineers za hokejový přednes zaslouží také pochvalu, nicméně o šanci na vítězství se připravili sami.

Nejbližší domácí zápas čeká Akademiky 7.12 právě proti Engineers. Určitě doražte na jeden z nejlepších zápasů základní části! Lístky můžete kupovat už nyní ZDE.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři