Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Venkovní týden uzavře Plzeň v Ostravě

Předchozí dva zápasy venku Akademici vyhráli. Podaří se jim zakončit tři venkovní zápasy za týden se 100% bilancí?

Akademici se v případě vítězství osamostatní na prvním místě, Ostrava by se ráda překlopila do kladné bilance. Kdo dnes večer uzme tři body pro sebe?

 Průběh letošní sezóny

Akademici potvrzují skvělou formu a po výhře nad Engineers mají nejméně ztracených bodů v letošní sezóně. I Ostrava musí být s letošním ročníkem poměrně spokojená. Drží průběžné páté místo a má za sebou skalpy Pardubic, Ústí, MUNI a Cavaliers. Především pak vítězství nad Masaryčkou je ceněné. Pro postup do play-off tak zatím Ostrava dělá maximum.

Vzájemné zápasy

Týmy se utkaly letos už v prvním kole. Tam Plzeň vyhrála 4:2, když zápas zachraňovala v posledních 10 minutách. Dnešní soupeři se potkali už sedmkrát a téměř vždycky se jednalo o vyrovnaný duel. Jedny z nejpamátnějších duelů jsou, když Akademici odehráli v Ostravě dva zápasy za dva dny - 29.1 a 30.1 v roce 2020. Ve dvanácti lidech tam tehdy získali dva body za dvě remízy. Od té doby se ale situace v Plzni změnila a dá se čekat, že dnes přijede alespoň 18 lidí. Ta ostatně Ostravu už třikrát v řadě porazila.

Favorit utkání

Favoritem bude určitě hostující Plzeň. Ostravským se zatím nedaří probudit své dva talismany, Davida Sysalu a Marka Kovalskiho, kteří jsou letos za očekáváními. Na druhé straně výkonnost Marka Princla stoupá zápas od zápasu, stejně jako Jakuba Vavřičky, kterému stačí jen málokterý obránce. Od Plzně se tedy čeká vítězství, ale ostravský led je vždycky zrádný.

Příští zápas uvidíme Akademiky konečně na domácí půdě. 7.12 se postaví Engineers v odvetě o první místo a mohou definitivně potvrdit svou nadvládu nad Univerzitní ligou. Lístky k zakoupení ZDE.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři