Přesunout nahoru

Českobudějovické hokejové kluby prohlubují spolupráci

Univerzitní hokej si poměrně rychle získává své místo v českém hokejovém prostředí, stejně tak je tomu i v Českých Budějovicích, kde vznikl univerzitní tým Black Dogs. Jedná se tak vedle ČEZ Motor České Budějovice a HC David Servis třetí klub ve městě, působící ve svazové soutěži.

Po založení nastaly určité problémy,zejména při hledání zázemí nebo při sestavováním hráčského kádru. Vypadá to ale, že se vše podařilo společnými silami vyřešit, a Black Dogs díky spolupráci s dalšími kluby rostou.

Své domácí útočiště nakonec našli v hokejovém centru Pouzar. Zde už působí HC David Servis, pravidelný účastník druhé ligy, a mládežnické týmy HC Českobudějovičtí lvi. Po četném jednání se podařilo zajistit pro hráče kabinu, pravidelné tréninky a samozřejmě se zde odehraje většina domácích utkání. „Vedli jsme několik jednání s vedením stadionu. Nemohli jsme jen tak přijít a vybrat si časy, kdy půjdeme na led. Museli jsme hledat kompromis, a to se nám nakonec povedlo. Jsme za to velmi rádi,“ řekl k situaci na stadionu hlavní trenér, David Oulík. 

V letošní sezoně působí několik hráčů z druhé ligy formou střídavých startů. „Jsou to studenti VŠTE, týmu přinesou jisté zkušenosti, větší herní vytížení je naopak dobré pro ně. Kádr budujeme do budoucna, chceme mít dostatek vlastních kvalitních hráčů, na které se budeme spoléhat,“ dodává.

Spolupráce s ČEZ Motor České Budějovice není na první pohled tak patrná, přesto je pro klub velice důležitá. Proběhlo už několik setkání, a pan Stanislav Bednařík, generální manažer ČEZ Motor České Budějovice, vyjádřil velkou podporu. Idea Univerzitní ligy zapadá do konceptu klubu, práce s mládeží a zapojení mladých hráčů do seniorského hokeje. Již nyní hostují u Black Dogs hráči, kteří opustili juniorskou akademii, další mají vyřízené střídavé starty. Navíc, v posledním domácím utkání se předvedli přímo v Budvar aréně.

Oficiální spolupráci už tak brání pouze podepsání memoranda, podobně jako tomu je v Plzni nebo Ostravě. „Toto je nyní už pouze otázka času. O spolupráci usilujeme společně, ladíme pouze formality. Věřím, že se tak brzy stane skutečností,“ uvádí na závěr optimisticky.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři