Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Štekrova nula zakončila venkovní týden

Ruce si musí mnout Tomáš Ceperko. Jeho Akademici opět vyhráli a jsou v čele tabulky.

Před zápasem to tak jednoznačně nevypadalo. Akademici přijeli jen se třemi lajnami, a chyběl například Malý, Kalus, Hanzlík nebo Vavřička. Naopak Ostrava měla kompletní čtyři lajny a cítila slušnou šanci na body.

Jejich naděje se ale začaly rychle bořit. Už ve čtvrté minutě Folda z otočky nastřelil tyčku, od ní se puk odrazil k Vítu Reitspiešovi, který jej zametl za záda dezorientovaného Šembery. Za dvě minuty mohlo být ještě hůře, když puk, kterého se naposledy dotkl Reitspieš poskakoval kolem brankové čáry, ale sudí nakonec usoudil, že ji nepřekročil celým objemem. Ve 13. minutě už přidali Akademici platnou branku. Jakub Štochl po Princlově přihrávce vystřelil a Šembera puk neudržel v lapačce. Po následném žonglování našel puk ve vlastní bráně a notně tím snížil šance Ostravy na vítězství. I Ostrava měla pár šancí, na kterých si pochutnal Štekr.

Začátek druhé třetiny byl opět v rytmu Akademiků. Nejprve Princl orazítkoval tyčku, kterých má letos zhruba stejně jako branek, a v 31. minutě si Vít Reitspieš připsal druhou branku, tentokrát už jednoznačnou. Akademici vybojovali puk v útočném pásmu, Reitspieš si narazil s Princlem a trefil se krásně na přední tyč. Druhá třetina už byla od domácího celku o něco lepší, ale hostující Štekr si svou síť poctivě hlídal.

Třetí třetinu dokonce začala mít Ostrava mírně navrch, ale brankář Plzně zkrátka dobře spal. Zuby si na něm vylámali postupně třeba Sysala, Potočný, nebo Kovalski. Akademici navíc okořenili vítězství o další branku. V 59. minutě při přesilové hře si Lukáš Folda přehodil puk na bekhend a zametl ho do vzdálenější šibenice. Krásný hokejový okamžik a Folda stále drží svou neuvěřitelnou sérii, když v každém zápase ULLH skóroval.

Akademici zvítězili 4:0 a největší zásluhu na tom má mág Štekr, který vychytal všech 36 střel a připsal si historicky první nulu ve své ULLH kariéře. Skvělý výkon odvedla i první útočná lajna ve složení Folda, Reitspieš a Princl, kteří byli u všech branek. Ostrava si tak musí na body počkat do příště.

Příští týden uvidíme Akademiky konečně na domácí půdě. 7.12 v 19:30 si to rozdají znovu s Engineers Praha. Určitě si zápas nenechte ujít a zakupte lístek už nyní ZDE.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři