Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Z dobře rozehraného zápasu drama. Black Dogs přesto slaví tři body proti North Wings

Black Dogs Budweis se doma utkali s ústeckými North Wings. V první třetině šli Jihočeši do jasného pětibrankového vedení, v druhém dějství se ale dlouze nemohli dostat do hry a seveřané se dostali na rozdíl pouhých dvou branek. Pak ale opět domácí zabrali a nenechali si vidinu tří bodů utéct. Hattrick se podařilo zkompletoval Matouši Masopustovi.

Domácí již poměrně tradičně chtěli do utkání vstoupit aktivně a soupeře zatlačit - to se jim tentokrát podařilo. Šimon Masopust využil prostoru a prosadil se za Skokana, který se nestihl připravit k zákroku. Tlak Black Dogs pokračoval a v o chvíli později to bylo o dvě branky. Jakub Šafář se po velmi dobré přihrávce dostal sám před gólmana a nedal mu příliš šancí. Českobudějovičtí hokejisté se ale se dvěma trefami nespokojili a pokračovali v ofenzivních akcích. V rychlém sledu skórovali František Schwartz a Jakub Anderle a rozdíl byl již čtyřbrankový. North Wings tak reagovali výměnou gólmana, když Skokana nahradil Dominik Gerstner. Ani on ale nezastavil palbu Jihočechů. Po pár minutách ho přivítal z dorážky Matouš Masopust, nejlepší střelec domácího týmu.

Diváci zřejmě čekali ve druhé třetině stejný průběh, nicméně hned od prvních minut přišel úplný opak. Severočeši začali postupně přebírat iniciativu a po zásluze skórovali. Nejprve Bartoš tečoval nechytatelně pro Ludvíka. Ten následně vykryl několik dobrých hostujících pokusů. Pak ale přišly dva slepené góly také do domácí svatyně. Jan Jindra trefil přesně ze slotu a úspěšně na něj navázal Matěj Harkabus, který pálil z podobné pozice. A o drama tak bylo postaráno. Pětibrankový náskok domácích byl pryč. Nenechat si vedení a celý zápas utéct, to byl jasný cíl Black Dogs. Ti zabrali včas a po přesné střele Radka Rolínka se mohli znovu trochu uklidnit. Větší klid na hokejky jim pak ještě dodal opět Matouš Masopust.

Posledních dvacet minut začalo poměrně v rozvážném tempu. V první velké šanci se objevil až hostující Harkabus, který z dobré pozice orazítkoval pouze tyč. Poté dostali domácí výhodu početní převahy a zvýšili na 8:3. Znovu Matouš Masopust, který se dostal ke kotouči mezi oběma kruhy, upravoval skóre a zkompletoval svůj hattrik. O osudu zápasu tak bylo z velké části rozhodnuto, nezměnily na tom ani nic dva hostující góly v posledních čtyřech minutách zápasu. 

Statistiky zápasu:

Black Dogs Budweis - HC North Wings 8:5 (5:0, 2:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 2. Š. Masopust (Vochozka), 6. Šafář (A. Hrůša), 13. Schwartz (Rolínek, Hubáček), 14. Anderle (A. Hrůša), 18. M. Masopust (D. Svoboda, Krtek), 34. Rolínek (Kubeš, Hubáček), 38. M. Masopust (Janoch, A. Hrůša), 48. M. Masopust (Janoch) – 22. Bartoš (Petržílka, Jindra), 26. Jindra (Kuchař), 27. Harkabus (P. Jarý, Janoušek), 57. M. Svoboda (P. Jarý, Sajdl), 58. P. Jarý (Sajdl)

Black Dogs Budweis: Ludvík (Marek Dvořák) – A. Hruša, Kubeš (A), Krtek, Hubáček, Grauer, D. Svoboda (C), P. Hrůša – Matěj Dvořák, Kronus, Přívozník, Š. Masopust, Janoch, Šafář, Rolínek, Schwartz, M. Masopust, Krcho, Vochozka (A), Anderle. Trenér: David Oulík.

HC North Wings Ústí nad Labem: Skokan (12. Gerstner) – Šebesta, Stuchlý, P. Jarý (A), Miškovič, Petržílka (A) – Štěpánek, Jindra, Sajdl, Gottfried, Kuchař (C), Bartoš, T. Jarý, Harkabus, M. Svoboda, Janoušek. Trenér: Martin Štěpánek.

Rozhodčí: Červenka – Hlinka, Tuháček. Diváci: 78

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři