Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Akademici přišli o domácí neporazitelnost

Své pomsty se dočkali pražští Engineers. Poté, co je Akademici porazili na jejich půdě jim to oplatili stejnou mincí. Oba týmy se tedy nadále drží v souboji o první místo.

Oba týmy nastoupily v takřka plné sestavě, čekal na nás tedy zajímavý a vyrovnaný hokej. V roli mírného favorita nastupovali Akademici, ale jak všichni víme, tak hokej se hraje na ledě, nikoliv na papíře.

Do zápasu o chloupek lépe vstoupili Engineers, kteří nakonec v přesilovce v 8. minutě vytěžili první branku po střele Pavla Vaňouse. Druhou branku jsme už v první třetině neviděli, hra se přelévala z jedné strany na druhou, ale maličko navrch měli přece jen hosté.

Akademici plánovali do druhé třetiny nastoupit lépe, ale stal se pravý opak. Hned v 22. minutě se prosadil Tomáš Šíma, který šikovně tečoval Vobořilovo střelu od modré. V 25. minutě už šlo opravdu do tuhého. Tentokrát střelu od modré v podání Vojtěcha Matějky tečoval domácí obránce a Štekrovi puk projel mezi nohama. Při vlastní přesilovce pak Akademici nechali v 29. minutě ujet hostujícího Václava Burdu a ten svůj rychlý nájezd zakončil k tyči. To bylo už příliš na jindy skvělého Štekra, který přenechal svou svatyni druhému brankáři Černému. Akademici ale odmítli hodit ručník do ringu, naopak zabrali a už ve 30. minutě snížil Vít Reitspieš. Zbytek druhé třetiny dirigovali Akademici, ale další branku nepřidali.

Že ze zápasu může být ještě drama dal najevo Štěpán Hanzlík, který ve 42. minutě skóroval povedenou trefou. Od té doby se hrálo prakticky jen v obranném pásmu Engineers, ale branky ne a ne přijít. Dokonce se Akademikům nepodařilo využít ani minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři. Nakonec se ještě jednou radovali hosté. Václav Burda zachytil nepovedenou rozehrávku při odvolaném brankáře a do prázdné svatyně poslal svou druhou trefu. Engineers tak zvítězili 5:2 a připravili Akademiky o stoprocentní domácí bilanci. 

Slečna štěstěna prokázala smysl pro spravedlnost a oběma týmům ukázala své dvě strany. Zatímco v Praze to tam padalo Akademikům, v Plzni měli štěstí na branky hosté. Naopak brána Maličkaye jako by byla zakletá. Akademikům to zkrátka nelepilo, ikdyž ve finále neodehráli špatný zápas. Svého soupeře přestříleli, druhou polovinu zápasu dominovali, ale dnes to nevyšlo. Nutno říct, že Engineers hráli velice zodpovědně a body si zasloužili. Oba vzájemné zápasy měly velkou úroveň a vypovídají o stoupající kvalitě univerzitní ligy. 

Letos už doma Akademiky neuvidíme, ale už v pondělí 12.12 vyjíždí Plzeň na UK, kde bude znovu bojovat o první místo! Ve středu 14.12 je pak čeká výjezd do Kuřimi na půdu Cavaliers. V Ice Aréna Košutka se pak společně uvidíme 18.1 proti HC UP Olomouc. Napište si tento datum do kalendáře a určitě doražte! 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři