Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Homecoming! Premiéra v novém domově kavalírů se blíží

Mysleli jste si, že kavalíři už vymřeli? Ne, jen se přestěhovali do Kuřimi. Tyto věty doprovázejí sérii krátkých videí, kterými univerzitní klub VUT Cavaliers Brno na sociálních sítích zve fanoušky na své první domácí utkání. Půjde o výjimečný den. Sen celé kavalírské rodiny o novém domovu se definitivně zhmotní v podobě zázemí v kuřimské aréně. Jedním slovem: Homecoming!

Kavalíry tento týden čeká středeční utkání na ledě BO Ostrava, poté se jejich pozornost upře na sobotní premiéru v Kuřimi. Stěhování do nového zimního stadionu přinese Brňanům řadu možností, jak celý klub a ve výsledku i univerzitní hokej v Česku posouvat dál. Po podpisu spolupráce s VUT se jedná o další významný milník v historii oddílu.

„Pro přesun do Kuřimi jsme se rozhodli vzhledem k tomu, že v Brně není dostatek volných ledových ploch ani zázemí pro hráče i fanoušky. Po dvou letech, co jsme se pokoušeli usadit na některém z brněnských stadionů a hráli i trénovali v nevyhovujících časech pro univerzitní hokej, jsme se setkali se zástupci Zimního stadionu Kuřim, který byl tehdy ve výstavbě. Přestože poptávka po ledech je v Kuřimi obrovská, vyšli nám vstříc s časy ledů a dokonce jsme dostali k dispozici i šatnu. Pro naše hráče je to veliké plus, za což vedení zimního stadionu patří obrovský dík,“ uvedl předseda VUT Cavaliers Brno Filip Vojáček.


Se stěhováním na sever od Brna je spojeno cestování jak hráčů, tak fanoušků. Obě města jsou však od sebe vzdálená pár minut cesty. Studenti mohou využít vlaky, které je ke kuřimskému stadionu svezou od brněnského dolního nádraží, nebo autobusy z Králova Pole. „Samozřejmě jsme si vědomi, že pro brněnské fanoušky může být logistika náročnější, ale přímo u stadionu je plánována zastávka IDS JMK a věřím, že vzdálenost mezi Kuřimi a Brnem nebude znamenat bariéru mezi týmem a fanoušky. Rád bych také pozval obyvatele města Kuřim, aby se přišli podívat na univerzitní hokej, který lze vidět pouze v sedmi městech České republiky,“ doplnil Vojáček.

Výjimečnost sobotního duelu s Jihočechy si uvědomují rovněž hráči brněnského celku, který vznikl již v roce 2017 a až do vzniku Univerzitní ligy ledního hokeje (ULLH) působil v mezinárodní EUHL, tedy v Evropské univerzitní hokejové lize. „Jsem rád, že VUT Cavaliers Brno je od letošního roku součástí ULLH. Nejen pro mě, ale i pro další studenty je to skvělá možnost, jak skloubit hokej a studium na vysoké škole. Věřím, že každým rokem se bude soutěž zlepšovat,“ okomentoval útočník Ondřej Dlouhý a poznamenal, že se už nemůže dočkat prvního domácího zápasu. „Doufáme, že nás přijdou fanoušci podpořit a my jim dokážeme, že výhra nad Masaryčkou v prvním kole nebyla náhoda a získáme další body do tabulky,“ dodal.

Kavalíři pro fanoušky připravují bohatý doprovodný program se zapojením audiovizuální kostky pod střechou stadionu či divácké soutěže o hodnotné ceny. Veškeré novinky vztahující se ke sledovanému souboji s Black Dogs Budweis bude klub postupně zveřejňovat na svých sociálních sítích.


Sobotní premiéra kavalírů na kuřimském ledě se uskuteční v rámci slavnostního otevření nového stadionu. Pořadatelé akci nazvali GRAND OPENING. Vedle třaskavého souboje dvou univerzitních celků se návštěvníci mohou těšit na exhibiční utkání dětí, ženského hokeje, vystoupení krasobruslařů a v 18 hodin poté utkání výběru jižní Moravy proti bývalým reprezentantům. V tomto přátelském duelu se divákům představí například legendární kanonýr československé nejvyšší soutěže Milan Nový, mistr světa David Moravec, dlouholetý reprezentant Bedřich Ščerban a další.

„Nemůžu se dočkat, až se stadion v sobotu poprvé naplní a bude slavnostně oficiálně otevřen. Jsme plní očekávání, co návštěvníci na halu řeknou, protože někteří si ještě stále myslí, i když už nová stavba stojí, že zimní stadion v Kuřimi je pouhé sci-fi,“ uvedl za organizátory Aleš Krkoška.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři