Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Listopad pohledem BO Ostrava

Po úspěšném devátém ročníku Ostravského hokejového DERBY za sebou mají hráči taky listopad v rámci ULLH.

Své první listopadové utkání hráči BO Ostrava odehráli na ledě HC NORTH WINGS Ústí nad Labem. Utkání, které bylo zároveň i označeno jako TOP ZÁPAS, dostalo pojmenování Souboj dobyvatelů. Hráči BO si v tomto zápase pohlídali průběh, konečný výsledek byl z jejich pohledu 5:2 a body do ligové tabulky putovaly do Ostravy. Významný podíl na tom měl Dominik Kafka, který vstřelil tři góly.

O týden později se BO Ostrava střetla s HC MUNI. Tým Masarykovy univerzity v utkání sice dvakrát vedl, ostravanům se však v obou případech podařilo vyrovnat a ve třetí třetině díky přesilovým hrám odskočili do dvoubrankového vedení. Hráči MUNI se pokoušeli výsledek ještě překlopit na svou stranu, dokázali však vstřelit už jen jeden gól a tým BO Ostrava si tak i z Brna odvezl po vítězství 4:3 v základní hrací době 3 body. Dvougólově se prosadil Marek Revaj.

V polovině měsíce se na zimním stadióně v Ostravě-Porubě hráči BO Ostrava střetli s druhým brněnským týmem a to VUT Cavaliers Brno. Byť byl tým BO Ostrava v tomto zápase papírovým favoritem, první gól vstřelili hráči VUT a vyhráli tak první třetinu. Byl to však jejich jediný gól zápasu. Hráči BO Ostrava dokázali ve zbývajících třetinách vstřelit vždy po dvou gólech a radovali se tak z výhry poměrem 4:1. I přes poměrně jednoznačný výsledek však šlo o vyostřené utkání plné různých šarvátek a požduchování, za své mluví celkem 18 vyloučení během 60 minut.

V pondělí 21.11. se hráči BO Ostrava utkali na zimním stadióně v Uničově s HC Univerzitou Palackého v Olomouci. I když si BO vedlo před tímto utkáním tabulkově výrazně lépe než tým z Olomouce, opět se ukázalo, že je olomoucký tým pro BO Ostrava takovou Achillovou patou. Hráčům BO Ostrava se podařilo olomouckého brankáře Huzlíka překonat až ve třetí třetině a po výsledku 4:2 z pohledu HC Univerzita Palackého v Olomouci se ostravský tým domů vracel s prázdnou.

Posledním zápasem v listopadu bylo MOVEMBER utkání proti Akademikům z Plzně. Speciálně na toto utkání se BO přestěhovalo do multifunkční haly v Ostravě-Vítkovicích. Kromě toho, že si hráči nechali narůst kníry, byl celý zápas pořádán i jako pomoc pro nadaci Pavla Novotného, které se nakonec podařilo z prodaných vstupenek odevzdat 6 440 Kč. Herně však celý zápas BO Ostrava tahalo za kratší konec. Hráčům se nepodařilo ani jednou překonat skvěle chytajícího brankáře Štekra a Plzeň si tak pohodlně po výsledku 4:0 z jejich pohledu z Ostravy odvezla všechny tři body. Tento výsledek je navíc v tabulce posunul na první místo.

Během listopadu tedy hráči BO Ostrava odehráli celkem 5 utkání z nichž první 3 dokázali vyhrát, ve zbylých dvou prohráli.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři