Přesunout nahoru

Gólové přestřelky, 226 trestných minut či Top zápas semestru. Jedenácté kolo bavilo fanoušky

Jedenácté kolo Univerzitní ligy je minulostí. K vidění bylo hned několik gólových přestřelek, v Budějicích padlo 13 branek, v Brně 11. Souboj brněnských celků nabídl pikantní bitvu, ve které rozhodčí rozdali přes 220 trestných minut. V Pardubicích byla na Top zápase semestru skvělá návštěvnost, před zraky více než tisícovky diváků si Riders připsali důležitou výhru. UK si poradilo s Ostravou a Engineers ukončili domácí vítěznou sérii Akademiků.

Ostrava nestačila na UK Hockey

K utkání jedenáctého kola dorazili do Ostravy pražští hokejisté. Úvodní dějství nabídlo rychlý hokej. Ostrava dostala tři možnosti přesilové hry, ale ani jedna nebyla využita. Domácí nakonec přeci jen dokázali skórovat. Ve 14. minutě se konal velký závar před brankou Maška a Vojtěch Plánka propasíroval puk za brankovou čáru.

Vyrovnávací branka přišla ve 28. minutě. Před brankou se nejlépe zorientoval David Jindra, který jej doklepl za Šemberu. Ostravané v dalším průběhu hodně tlačili a tvořili si nebezpečnější šance. Nakonec se jim tato aktivita vyplatila a půl minuty před sirénou se dočkali branky. Marek Revaj obdržel kotouč do jízdy a bekhendovým blafákem vyzrál na Maška.

Ve třetí části převzali otěže zápasu hosté. Nejprve se ve 44. minutě prosadil Jakub Lelek, který zakončil úspěšnou akci po vhazování, když od modré přesně zacílil. O deset minut později šli Pražané do vedení, Viktor Martínek ujel po pravé straně a oklamal Šemberu, ostravský gólman na jeho projektil mířící do růžku nedosáhl. Zanedlouho přidala Karlovka další zásah, Prokop Limanovský ujel všem a kotouč poslal na bližší tyčku. Pojistku do prázdné branky přidal Viktor Martínek.

BO Ostrava Vítkovice Steel – UK Hockey Prague 2:5 (1:0, 1:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 14. Plánka (Dvořák, Gebauer), 40. Revaj (Potočný, Ševěček) – 28. Jindra (Lelek, Čmejla), 44. Lelek (Čmelja, Volf), 53. Martínek, 54. Limanovský (Kovařík, Vávra), 55. Martínek (Glitta).

Gólová nadílka v Budějicích, padlo 13 branek

K utkání jedenáctého kola dorazili do Českých Budějovic ústečtí North Wings. A už od prvních minut bylo jasné, že půjde o pořádnou přestřelku. Skóre otevřeli domácí, ve druhé minutě se Šimon Masopust odpoutal od protihráčů a zakončil za Skokana v brance hostů. O čtyři minuty později se domácí radovali ze druhé vstřelené branky, Jakub Šafář se prosadil, když v úniku vystřelil mezi betony Skokana. Třináctá minuta znamenala další přesný zásah z holí Jihočechů, tentokrát pálil František Schwartz. O necelou minutu později se na střeleckou listinu zápasu zapsal Jakub Anderle, který vyhnal Skokana z ústecké branky. Gerstner v brance hostí dostal branku na přivítanou až v 18. minutě, kdy na 5:0 zvyšoval budějovický ostrostřelec Matouš Masopust.

North Wings zkraje druhé periody působili mnohem aktivněji, což se projevilo i na skóre. Hned ve 22. minutě využili přesilovku díky teči Dana Bartoše. O pár chvil později se prosadil hostující Jan Jindra, ústecký útočník ze slotu zakončil přesně. Za minutu se opět skóre měnilo, Severočeši přidali třetí branku, když se z mezikruží pod horní tyč trefil Matěj Harkabus. Domácí však ve 34. minutě zkrotili rozjeté soupeře, Radek Rolínek předvedl nápadité sólo s objetím branky a zasunul za bezmocného Gerstnera. Sedmou branku domácího celku přidal Matouš Masopust.

Po pauze úřadovali opět Black Dogs. Jihočeský kanonýr Matouš Masopust poslal střelu přesně nad Gerstnerovu vyrážečku a mohl slavit hattrick. North Wings ještě na konci třetí dvacetiminutovky zabrali. Čtvrtou branku svého týmu vstřelil Michal Svoboda, který šikovně tečoval střelu z modré. Severočeši nakonec díky trefě Pavla Jarého upravili na konečných 8:5.

Black Dogs Budweis – HC North Wings Ústí nad Labem 8:5 (5:0, 2:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 2. Masopust Š. (Vochozka), 6. Šafář (Hrůša A.), 13. Schwartz (Rolínek, Hubáček), 14. Anderle (Hrůša A.), 18. Masopust M. (Svoboda D., Krtek), 34. Rolínek (Kubeš, Hubáček), 38. Masopust M. (Janoch, Hrůša A.), 48. Masopust M. (Janoch) – 22. Bartoš (Petržílka, Jindra), 26. Jindra (Kuchař), 27. Harkabus (Jarý P., Janoušek), 57. Svoboda M. (Jarý P., Sajdl), 58. Jarý P. (Sajdl).

Top zápas semestru opanovali domácí Riders

V univerzitní lize se zakládá nová tradice, v Pardubicích se poprvé uskutečnil Top zápas semestru, který navštívilo 1017 skvělých fanoušků. Ihned od první chvíle bylo nastoleno solidní tempo. Domácí si od startu připravovali mnoho šancí, střelecký účet zápasu byl však otevřen až v 18. minutě, kdy po přihrávce od Hebka pálil Martin Soukup. Olomoucké šance naopak úspěšně zastavoval Jiří Novotný.

Druhá perioda nabídla poněkud ostřejší souboje, k vidění byly i první přesilové hry zápasu. Avšak ani jedna nebyla využita. Gól padl po nenápadné střele od modré, kterou za záda hostujícího brankáře srazil Josef Teuber. Na konci druhé dvacetiminutovky to mohlo být pro domácí ještě o chlup veselejší, Maťátko však při samostatném úniku minul branku hostí.

Třetí část byla na branky nejbohatší. Ihned na startu třetiny dostali Riders k dispozici přesilovou hru, kterou náležitě využili. Nešlo však o tradiční přesilovkovou kombinaci, domácí se rychle dostali do útočného pásma a Teuber procedil kotouč skrz betony Novotného, touš se však zastavil před brankovou čárou, ale dojíždějící Marek Ladman neměl problém kus gumy za hostujícího gólmana prostrčit. Olomouc reagovala ve 47. minutě, Dominik Cach si rázně došel pro odražený kotouč a poslal jej za záda domácího gólmana. Domácí však brzy odpověděli další trefou v přesilovce, tentokrát byl úspěšným střelcem Martin Maťátko. Hanáci se však o pár sekund později znovu připomněli, do předbrankového prostoru si vybruslil Michal Šembera a překonal Jiřího Novotného. Všechny naděje hostů na obrat však zahnal Martin Maťátko, pardubický útočník vystihl rozehrávku a kotouč poslal do odkryté klece. Divácky atraktivní utkání okořenil i pěstní souboj mezi domácím Hejným a hostujícím Roseckým. Sladkou tečku na závěr předvedl vteřinu před koncem Dominik Kopecký, urostlý obránce vymetl levý růžek branky a upravil na konečných 6:2.

Riders Univerzita Pardubice – HC Univerzita Palackého v Olomouci 6:2 (1:0, 1:0, 4:2)

Branky a nahrávky: 18. Soukup (Hebek), 25. Teuber J. (Maťátko), 43. Ladman (Teuber J., Vacek), 57. Maťátko (Pavlík, Ladman), 58. Maťátko, 60. Kopecký (Hrdlička, Stolín) – 47. Cach (Skopal, Palička), 58. Šembera (Macel).

Akademici doma poprvé prohráli, vyklepli je Inženýři

Pikantní souboj nabídl středeční podvečer v Plzni, kam dorazili pražští Inženýři. Zápas nabídl velmi vysoké tempo už od prvních minut, šance byly k vidění na obou stranách, avšak oba gólmani předváděli své umění. První branka utkání padla v osmé minutě, ihned po vhazování přišla střela hostujícího Najmana, která Štekrovi propadla, touš se však zastavil před brankovou čárou, za ní jej doklepl Pavel Vaňous.

Ve druhé periodě nastolili Inženýři větší tempo a byli úspěšnější v koncovce. Ve 22. minutě Pražané opět využili přesilovou hru, když ránu od modré tečoval Tomáš Šíma přesně za záda domácího maskovaného muže. O tři minuty později už Inženýři vedli o tři branky, Adam Slavata našel prostor mezi betony a radoval se ze vstřeleného gólu. V polovině zápasu bylo ještě o něco veseleji, Václav Burda ujel ve vlastním oslabení a forhendovou kličkou vymíchal Štekra, šlo o poslední moment, kdy čelil pražským střelám, do branky se vydal Jiří Černý. O minutu později předvedla úspěšnou kombinaci také Plzeň. Princl výborně našel Víta Reitspiese, který zasunul kotouč do odkryté části klece.

Do třetí periody naskočila Plzeň výborně. Úspěšným střelcem na straně domácích byl Štěpán Hanzlík, jenž se prosadil po přihrávce Soukupa. I v dalším průběhu se Plzeň snažila s nepříznivým stavem něco udělat, obětavost Inženýrů a výtečný Maličkay byli proti. Pražané přidali při závěrečné powerplay Západočechů ještě jeden zásah do prázdné klece, za střelce byl označen Václav Burda.

ZČU Akademici Plzeň – Engineers Prague 2:5 (0:1, 1:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 30. Reitspies (Princl, Kalus), 42. Hanzlík (Soukup, Vavřička) – 8. Vaňous (Kadlec), 22. Šíma (Vobořil, Blažek), 25. Slavata (Matějka), 29. Burda, 60. Burda.

Brněnské derby opanovala Masaryčka

Za Lužánkami se konal v rámci 11. kola Hokejový souboj univerzit underground. Proti sobě se postavili hokejisté z Masaryčky a VUT. V Brně šlo o pořádnou divočinu, že jde o derby, šlo poznat hned od začátku. Skóre zápasu se poprvé pohnulo ve čtvrté minutě ve prospěch MUNI, střelecký účet otevřel Tadeáš Jakubec. Zanedlouho však bylo srovnáno, trochu kuriózní branku předvedli hosté z VUT, když Daniel Plitko vyvážel v oslabení kotouč, tak se po sérii odrazů dostal až za záda Krále. O dvě minuty později byli hokejisté s medvědí tlapou na dresech opět ve vedení, prosadil se Pavel Tomaník. Stejný hráč měl na svědomí i další trefu, tentokrát šlo o lehké doklepnutí do odkryté klece.

I ve druhé dvacetiminutovce bylo k vidění mnoho zajímavých momentů. Kavalíři nehráli vůbec špatně, první polovinu druhé části dokonce Masaryčku přehrávali, Král ale držel svůj celek výtečně. Krátce za polovinou zápasu však už znovu střílela MUNI. Přesně pálil Pavel Tomaník, brněnský střelec našel prostor mezi betony hostujícího gólmana a slavil hattrick. O pár vteřin později přidala MUNI další zásah, Tadeáš Jakubec vymíchal Martinčíka a touš poslal do branky skulinkou mezi betony.

Ani třetí část nezačala pro VUT šťastně, hned v první minutě se od modré napřáhl Patrik Vašíček a překonal gólmana v červeném. Krátce na to se k trestnému střílení postavil Tadeáš Jakubec, který se stal druhým hráčem zápasu s hattrickem. To bylo moc na gólmana Martinčíka, do branky Kavalírů přispěchal Vašátko. Cavs se prosadili ve 47. minutě, Benjamin Kolder předvedl elegantní kličku a přesně zacílil svůj projektil. Pro MUNI však bylo znovu nařízeno trestné střílení, Ondřej Háněl naznačil kličku a poté nekompromisně zakončil za bezmocného Vašátka. Poslední trefu zápasu měl na svědomí Tadeáš Jakubec, pro něho šlo o čtvrtou branku v zápase. Čtyři minuty před závěrečnou sirénou se na ledě rozpoutala hromadná šarvátka, ve které rozhodčí rozdali 202 trestných minut, v celém zápase bylo dohromady k vidění 226 trestných minut.

HC MUNI – VUT Cavaliers Brno 9:2 (3:1, 2:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 4. Jakubec (Tomaník, Voříšek), 8. Tomaník (Jakubec, Věžník), 12. Tomaník (Jakubec, Voříšek), 33. Tomaník (Věžník, Bazala), 34. Jakubec (Voříšek, Tomaník), 41. Vašíček (Voříšek, Jakubec), 43. Jakubec (TS), 49. Háněl (TS), 49. Jakubec (Tomaník, Voříšek) – 6. Plitko, 47. Kolder (Plitko).

V týdnu od 12. prosince se odehraje poslední kompletní kolo před vánoční přestávkou. Univerzitní hokej nabídne hned pět zápasů, doma hrají Olomouc, Karlovka, Ostrava, North Wings a Cavaliers. Kompletní program zápasů naleznete ZDE.

Autor: Denisa Veselá

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři