Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Repríza finále v Edenu

Zápas kola se bude hrát dnes v 18:00 v Edenu. Potkají se loňští finalisté UK Hockey Prague s hostujícími Akademiky.

Akademici přišli minulý zápas s Engineers o svou domácí neporazitelnost. Nemusí ale věšet hlavy. Pokud dnes porazí druhý pražský tým, vyšvihnou se zpět do čela. Právě tam nyní kraluje UK. 

Průběh letošní sezóny

Oba týmy zažívají dobrou sezónu. Akademici kromě vyhoření v Pardubicích a porážce v minulém kole sekají jednoho soupeře za druhým. UK prohrála doma s North Wings, poté ponechali po jednom bodu oběma brněnským týmům, především u Cavaliers to bylo ještě větší překvapení, než prohra Plzně v Pardubicích. Oba týmy tedy po loňském play-off naplňují očekávání a hrají na čele tabulky.

Vzájemné zápasy

Od vzniku ULLH spolu týmy odehrály už devět utkání. Pětkrát se radovala UK, čtyřikrát pak Akademici. Vzájemné duely tak lze označit za maximálně vyrovnané. O tom vypovídá i loňské finále, kde jsme dvakrát viděli prodloužení. Trofej nakonec získala Univerzita Karlova.

Favorit utkání

Snad poprvé v letošní sezóně nastupují Akademici do utkání jako větší outsideři. Není divu, UK je úřadující držitel všech trofejí. Pro UK se ale jedná o neoblíbeného soupeře a pravděpodobně dnes uvidíme i přes kurzové rozložení velmi vyrovnaný zápas. V dresu Akademiků září duo Princl + Reitspieš, v UK zažívá povedenou sezónu kapitán Čmejla s Davidem Jindrou. V bráně UK se nejspíše můžeme těšit na Davida Maška, v bráně Akademiků je zatím hádanka kdo naskočí. 

Zápas kola, souboj o čelo tabulky i repríza finále. Co víc si můžete přát? Sledovat lze na HbbTV nebo Tipsport TV. Tenhle zápas si nenech ujít! Sleduj Akademiky na sociálních sítích.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři