Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

I s malou halou se dá odehrát velký zápas. Brněnské derby nabídlo famózní atmosféru

Mantinely obsypané lidmi, fanoušci namačkaní těsně na sebe, v hale nebylo téměř k hnutí. Souboj brněnských rivalů, hokejové Masaryčky proti VUT, je značka, která táhne. Před dvěma měsíci kluby společně vyprodaly Rondo, kde hraje své domácí zápasy brněnská Kometa, a stanovily nový divácký rekord Univerzitní ligy. Tentokrát se vzájemný zápas odehrál v menší hale a s přízviskem underground. „Chtěli jsme ukázat, že se velké zápasy dají pořádat i v malých prostorech, které na to možná nejsou úplně přizpůsobené,“ přiblížil marketingový manažer HC MUNI Andrej Vandlík.

Třaskavý souboj nabídl už od začátku divácky atraktivní podívanou. V první dvacetiminutovce, kterou sledovalo téměř šest stovek fanoušků, padly hned čtyři branky a medvědi vedli 3:1. „Atmosféra byla opravdu fantastická, myslím, že se to muselo líbit všem na zimáku, od hráčů, až po každého fanouška,“ popsal Andrej. Ve druhé periodě přidali hokejisté HC MUNI další dva góly. Soupeřům totiž neumožnil skórovat skvěle chytající navrátilec v sestavě domácích, brankář Filip Král.

Ve třetí třetině nasázeli produktivní medvědi další čtyři góly, hráči VUT se už zmohli pouze na jedinou trefu. Konec zápasu okořenili hokejisté hromadnou bitkou, za kterou od rozhodčích vyfasovali v součtu 202 trestných minut. Utkání skončilo v poměru 9:2 pro Masaryčku. „Skvělá atmosféra hnala celý tým kupředu, díky fanouškům jsme si mohli užívat celý zápas a nasázet tolik gólů,“ popsal autor pěti asistencí Jakub Voříšek z HC MUNI. Speciální video ze zápasu si můžete přehrát ZDE.

Tentokrát se sice divácký rekord nepřepisoval, ale na jeden přece jen došlo. Tadeáš Jakubec dokázal vstřelit čtyři góly, ke kterým přidal tři asistence. Sedm kanadských bodů dosud žádný hokejista v Univerzitní lize v jednom zápase nenasbíral. Skvělou formu potvrdil také lídr ligové produktivity Pavel Tomaník. Domácí kapitán nasázel tři góly a třikrát přesně přihrál.

Po úspěšném derby mohou být spokojení, jak hráči a fanoušci Masaryčky, tak i organizátoři zápasu z HC MUNI, kterým se podařilo halu zcela zaplnit a vytvořit skvělou diváckou kulisu. „Vážím si toho, že lidé chodí na takové zápasy a vyjadřují tím podporu své univerzitě a týmu,“ uvedl Andrej. Medvědi se nyní uloží ke krátkému zimnímu šlofíku. Vánoce stráví na poklidném středu ligové tabulky, momentálně totiž drží pátou příčku. Po měsíční pauze vyzvou hokejisté HC MUNI ligového lídra. Jedenáctého ledna přivítají na domácí půdě plzeňské Akademiky, tak neváhejte a přijďte Masaryčku podpořit!

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři