Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Modrobílá ovládla Eden

Za loňské play-off se v pondělí pomstili Akademici. Ti vyloupili Eden výsledkem 2:0 a hostující brankář Štekr si připsal další čisté konto.

Duel mezi Akademiky a UK je vždy prestižní. V sázce navíc znovu bylo první místo. Oba týmy nastupovaly v prakticky plné sestavě a čekal nás tak atraktivní duel.

Akademici začali velice aktivně, bruslili po celém hřišti a v 10. minutě za to byli odměněni. Jakub Štochl dělovou ránu prostřelil všechno a odpálil domácímu brankáři láhev z branky. Jestli jste ale čekali otevřená stavidla, spletli jste se. Nadále se hrál hokej plný akce, ale bez branek.

V druhé třetině začínalo mít postupně navrch UK, které stále častěji zamykalo Plzeň v jejich obranném pásmu. Pokořit Štekra se jim ale nedařilo a naopak na druhé straně Soukup mohl zvýšit na 2:0, ale zastavila ho tyč domácí branky. Následně spálil až neuvěřitelnou akci domácí Martínek, který trefil tyč. V druhé třetině jsme tak nakonec branku i přes mnoho šancí neviděli.

O přestávce si Akademici zřejmě řekli, že jen bránit výsledek nechtějí. Do třetí třetiny tak nastoupili opět s plnou vervou. Nejprve Reitspieš neproměnil únik, ale Akademici pokračovali v aktivní hře a presinku a nakonec za něj byli odměněni. Špatnou rozehrávku UK zachytil David Markov, který rovnou zakončit na přední tyč a poslal svůj tým do vedení 2:0. V tu chvíli už to s akciemi UK vypadalo bledě. Navíc mohli ještě inkasovat, ale své šance postupně neproměnili Rejzek ani Markov. Závěr zápasu nám zpestřila bitka, když si domácí hráči neodpustili lehké provokace a také odvolaná branka. Ani ta další zásah do té či oné branky nepřinesla a tak duel skončil 2:0 pro Akademiky.

Akademici předvedli skvělý týmový výkon a zaslouženě domů vezou tři body. Kromě zodpovědného a aktivního výkonu je také třeba vyzdvihnout Jonáše Štekra, který svou branku začaroval a jednoduše soupeře nenechal skórovat. Je to jeho druhá nula v letošní sezóně. Akademici se tak vrací zpět na čelo tabulky.

Příští domácí zápas v Plzni nás čeká až 15. ledna 2023 proti HC UP Olomouc. Do té doby sleduj Akademiky na sociálních sítích, ať ti nic neuteče!

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři