Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Poslední zápasy roku ovládli Engineers a Black Dogs

Univerzitní hokejová liga má za sebou poslední zápasy před vánoční přestávkou. V uplynulém týdnu se odehrála dvě utkání. Jednu z dohrávek opanovali Engineers, kteří zlomili odpor oslabených Hanáků. Ve druhém zápase byli úspěšní budějovičtí Black Dogs. Na čele tabulky přezimují plzeňští Akademici.

Vánoční zápas v Praze opanovali Engineers

Do Prahy dorazili k dohrávce 10. kola Univerzitní ligy ledního hokeje hosté z Olomouce. Z moravské metropole dorazili hosté pouze se 13 hráči do pole, ale na ledě to nebylo příliš znát. V první třetině šlo o vyrovnanou partii, branka padla ve 4. minutě, kdy se prosadil Libor Janků. Útočník Hanáků s pomocí teče domácích obránců prostřelil Havla v brance Engineers. Domácí přišli s odpovědí až na sklonku 18. minuty.

Aktivní vstup do třetiny předvedly obě strany, ve velké šanci byla Olomouc a domácí Blažek trefil pouze horní tyč. Byli to však olomoučtí hokejisté, kteří se znovu dostali do vedení, tentokrát ve 24. minutě. Útočník Jan Morev stál na konci pěkné akce Olomouce a slavil svou třetí branku v sezoně. Ve 26. minutě bylo opět srovnáno, David Blažek si našel odražený kotouč a doklepl ho za gólmana hostů. Ve zbytku utkání domácí tlačili a Olomouc hrozila z protiútoků, změna ve skóre přišla až ve 37. minutě. Krásná střela Tomáše Šímy z pravého kruhu skončila v brance hostí a Inženýři se tak dostali poprvé v utkání do vedení. Na konci periody kouzlil Havel a udržel svůj tým po 40 minutách v těsném vedení.

Zkraje třetí periody byla k vidění sólíčka na obou stranách, gól však nepadl ani jeden. Ve 45. minutě vyslal projektil Tomáš Šíma, který zvolil ránu golfákem od modré a kotouč zapadl až za hostujícího gólmana. Březina byl zanedlouho ve velmi dobré pozici, ale trefil pouze tyčku. Engineers udeřili v přesilovce, tvrdou ránu vyslal Vobořil, touš doklepl do branky David Blažek. Hostující Patrik Říčka se prezentoval přesnou ránou k tyči a snížil na rozdíl dvou branek. Poslední přesnou trefu zápasu předvedl Lukáš Spurný, pražský útočník přesně tečoval střelu Dohnala a zvýšil na konečných 6:3 pro domácí. Inženýři tak přezimují v tabulce na druhém místě.

Engineers Prague – HC Univerzita Palackého v Olomouci 6:3 (1:1, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 18. Březina (Najman M., Šonský), 26. Blažek (Januška, Vobořil), 37. Šíma (Blažek, Vobořil), 45. Šíma (Strnádek, Kleveta), 56. Blažek (Najman M., Vobořil), 59. Spurný (Dohnal, Matějka) – 4. Janků (Fojtášek, Macel), 22. Morev (Janků), 57. Říčka (Morev, Procházka).

Budějovičtí si v Ostravě dokráčeli pro další body

Ostrava přivítala v RT Torax aréně budějovické Black Dogs, šlo o dohrávku 4. kola Univerzitní ligy. První třetina byla přehlídkou velmi jistých zákroků gólmanů, k vidění byla pouze jedna jediná branka, tu měli na svědomí Budějovičtí. Šimon Masopust výtečně našel rozjetého Jana Janocha a ten zakončil za Halouzku.

Ve druhé periodě hosté zvyšovali svůj náskok. Nejprve udeřil po velmi dobré kombinaci Šimon Masopust, který se zjevil osamocen před brankou a vsítil druhou branku Budějovic. Třetí zásah měl na svědomí Tomáš Vochozka, útočník Black Dogs uspěl střelou na lapačku.

Ve třetí periodě šlo o přestřelku. Nejprve si zásah připsala Ostrava, Jakub Gebauer tečoval nahození od modré. V 50. minutě využil úniku Matouš Masopust a vrátil Budějovicím tříbrankové vedení. Parádní kombinace hostů vedla zanedlouho k další brance, útočník Tomáš Vochozka ukázkově vymíchal domácího gólmana. Na moment si slovo vzalo BOčko. Nejprve udeřil Vojtěch Plánka, který těžil z aktivity spoluhráčů, ti vybojovali kotouč u mantinelu. Třetí Ostravskou branku vstřelil Jakub Gebauer, domácí útočník si našel odražený kotouč a bekhendem jej poslal za záda Ludvíka. V 54. minutě dostali hosté k dispozici trestné střílení, ke kotouči se postavil Matouš Masopust, který s přehledem proměnil. Tečku za utkáním napsal Tomáš Vochozka, ostrostřelec z jihu Čech se štěstím prostřelil domácího brankaře a zkompletoval hattrick. Black Dogs tak přezimují na 4. pozici v tabulce.

BO Ostrava Vítkovice Steel – Black Dogs Budweis 3:7 (0:1, 0:2, 3:4)

Branky a nahrávky: 46. Gebauer (Zapletal), 52. Plánka (Sysala, Dvořák), 53. Gebauer (Potočný, Kovalski) – 14. Janoch (Masopust Š., Ludvík), 30. Masopust Š. (Janoch, Masopust M.), 37. Vochozka (Krtek, Kaisler), 50. Masopust (Kubeš, Janoch), 51. Vochozka (Svoboda, Kaisler), 54. Masopust (TS), 55. Vochozka (Janoch, Hrůša).

Nyní čeká hráče pár dní volna. Tabulku aktuálně vedou plzeňští Akademici před dvojicí pražských týmů. Velmi zajímavě se rýsuje souboj o play off, Riders mají na poslední postupové pozici aktuálně náskok čtyř bodů před Olomoucí, naopak s brněnskými Cavaliers to začíná vypadat bledě, po 12 zápasech mají na kontě dva body a na první výhru v ročníku stále čekají. Univerzitní liga bude zpět až v novém roce. Kompletní 13. kolo se odehraje v týdnu od 9. ledna. Rozpis zápasů naleznete ZDE.

Autor: Denisa Veselá

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři