Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Prosinec v univerzitní lize: Top zápas semestru, neporažení Black Dogs, Engineers a Riders

V posledním měsíci roku 2022 se odehrálo pouhých dvanáct zápasů, i tak bylo k vidění mnoho speciálních momentů. Kdo zazářil, kde se konaly velké zápasy a kdo jede na univerziádu? To vše v souhrnu dvanáctého měsíce.

Hned tři celky v prosinci nenašly přemožitele

Nejvíce bodů posbírali v posledním měsíci roku Black Dogs. Budějovičtí hokejisté odehráli zápasy proti Ústí, Olomouci a Ostravě, ze kterých si odvezli devět bodů. Svým soupeřům nadělili během těchto zápasů celkem 21 branek. Dva ze dvou zápasů opanovali i pražští Engineers, kteří si připsali cenný skalp Akademiků a smetli Olomouc. Výborný měsíc prožili i pardubičtí Riders, kteří nejprve před domácím publikem přemohli Hanáky, poté opanovali přestřelku s Ostravou.

Jakubec si připsal skvostný bodový zápis, kdo táhne Black Dogs?

Hokejisté Masaryčky si v zápase proti VUT připsali velmi slušné individuální statistiky. Pavel Tomaník vstřelil hattrick a k tomu měl tři nahrávky, jeho týmový kolega Tadeáš Jakubec přidal ještě o branku víc a vytvořil nový rekord počtu bodů v zápase univerzitní ligy, když si připsal v jednom utkání sedm kanadských bodů.

Budějovice si tento měsíc připisovaly cenná vítězství i díky ofenzivním choutkám útočníků. Nejlepším střelcem Jihočeského celku byl v prosinci Matouš Masopust, který si připsal sedm přesných zásahů včetně hattricku proti North Wings. Třemi góly v jednom utkání se zaskvěl i Tomáš Vochozka.

Štekr slavil druhou nulu

K vidění byla v prosinci i jedna vychytaná nula, kterou si připsal Jonáš Štekr z Plzně. Akademici se v zápase s UK Hockey Prague rychle dostali do vedení a díky parádní defenzivě čisté konto uhlídali, Štekr se navíc zaskvěl více než třiceti přesnými zásahy.

Top zápas semestru či Hokejový souboj underground

Velké utkání se konalo v Pardubicích, kde se odehrál Top zápas semestru. Do Enteria arény dorazilo přes tisíc fanoušků a ti ve skvělé kulise hnali Riders k vítězství proti Olomouci, které může být v závěrečném souboji o play off velmi cenné.

Brno žije hokejem. Dokázal to i Hokejový souboj univerzit, který se nekonal ve Winning Group Aréně, ale Za Lužánkami, kam si našlo cestu 530 fanoušků. Ve skvělé atmosféře sledovali fanoušci výhru HC MUNI nad Cavaliers poměrem 9:2. Šlo o velmi vyhrocené městské derby, rozhodčí rozdali solidních 226 trestných minut hned za několik šarvátek.

V posledním týdnu před Vánoci se konaly v Praze a Ostravě tematické zápasy.

Novinky v lize

Velmi citelnou ztrátu budou v novém roce pociťovat pražští Engineers, ale i celá liga. Zranil se totiž nejlepší gólman ligy Josef Havel, který bude chybět zhruba pět týdnů, trápí jej kolenní vazy.

Tři hráči z univerzitní ligy se probojovali do finální nominace na univerziádu, ULLH budou v Lake Placid reprezentovat Štěpán Kučera a Patrik Vašíček z HC MUNI a k nim se připojí Dominik Ficek z BO Ostrava. Ženský vysokoškolský tým navíc povede Jakub Peslar, který je lodivodem týmu BO Ostrava Vítkovice Steel.

Univerzitní liga pokračuje už 9. ledna, kompletní program naleznete ZDE.

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři