Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Zimní univerzitní světové hry a Jakub Peslar

Na letošní Zimní světové univerzitní hry se letos podívají i dva zástupci z řad BO Ostrava.

V lednu proběhnou již 31. Zimní Světové Univerzitní hry a dvěma členům základny BO Ostrava se podařila nominace na tuto událost, která startuje už 12.1.2023.

Do amerického města Lake Placid s výpravou odcestují obránce Dominik Ficek a hlavní trenér Jakub Peslar. Jejich role si však nejsou podobné, zatímco bude Dominik Ficek členem mužského hokejového týmu, Jakub Peslar dostal roli u hokeje ženského, kde byl jmenován do pozice hlavního trenéra. 

Pro BO Ostrava znamená nominace svých zástupců obrovskou čest. Je to totiž poprvé v historii, co se takový počin někomu z BOčka podařil. Oba členy výpravy jsme ještě před odletem vyzpovídali a Vám tak přinášíme rozhovor nejprve s druhým jmenovaným, a tedy Jakubem Peslarem.

Jakube, gratulujeme k nominaci. Mohl bys nám popsat, jak došlo ke tvému výběru jakožto hlavního trenéra ženského univerzitního týmu? A jak dlouhé bylo tvé rozhodování?

“Jak samotný výběr proběhl netuším, volala mi generální manažerka ženského hokeje, zda bych přijal tuto roli a já byl v daný moment nesmírně rád, že mi byla vložena důvěra pro tuto akci. Samozřejmě je to nejspíš tím, že Univerziáda spadá pod svaz a jelikož Carla MacLeod má povinnosti v Kanadě a nemůže se zúčastnit, tak jsem jako asistent ženského národního týmu byl zvolen já hlavním trenérem pro tuto akci, za což jsem nesmírně vděčný a vážím si toho!”

Připravuješ se nějak speciálně na tuto událost?

“Neřekl bych ani speciálně, příprava probíhá standardně jako na každou jinou akci národního týmu, tzn. výběr hráček, doladit program akce, detaily jako zajištění zázemí, materiálové vybavení apod. Jen teď je rozdíl v tom, že mám větší zodpovědnost za finální rozhodnutí.”

Kdo povede tým BO Ostrava v době tvé nepřítomnosti. A budeš s kluky nějak komunikovat?

“Mám kolem sebe spoustu šikovných lidí, kterým není osud BOčka lhostejný a proto budou role rozděleny tak, aby vše fungovalo. Věřím, že si hlavní slovo převezme Michal Sebera, který je se mnou při zápasech a dělá skvělou práci. David Gřesík, jenž se nešťastně zranil, tak z pozice manažera také pomůže jistě týmu a dále je v týmu spoustu zkušených hráčů, kteří mohou pomoci s procesem a pomůžou tomu, aby po mém příjezdu se vše vyladilo a my mohli jít na stoprocent připraveni do play-off. V kontaktu samozřejmě zůstaneme!”

Za BO Ostrava přejeme Jakubovi hodně štěstí. Věříme, že s týmem dokáže navázat na úspěch z posledně odehraného mistrovství světa, kde dokázal ženský tým pod jeho vedením vyhrát krásné třetí místo.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři