Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Dominik Ficek a jeho nominace

Již za pár dní startuje 31. ročník Zimních světových univerzitních her. Kromě Jakuba Peslara byl nominován taky Dominik Ficek.

V minulém článku jsme Vás lehce seznámili s následujícím ročníkem Zimních Světových Univerzitních her a v rámci této akce také odhalili, kdo z členské základny BO Ostrava vycestuje s českou výpravou. Kromě toho jsme před odletem vyzpovídali hlavního trenéra Jakuba Peslara.

Dnes tady pro Vás máme rozhovor s druhým aktérem, kterým je Dominik Ficek. Ten kromě toho, že nastupuje v obranných řadách týmu BO Ostrava, pravidelně také obléká dres druholigové Kopřivnice. V BOčku se sice Dominikovi bodově nijak zvlášť nedaří, ve svých čtyřech odehraných zápasech si připsal pouhý bod za asistenci, v Kopřivnici je však jeho bodová situace úplně jiná. Tam má totiž aktuálně víc než bod na zápas, když ve 22 zápasech nastřádal 23 bodů za 8 gólů a 15 asistencí.

Dominiku, i tobě k nominaci gratulujeme. Mohl bys nám přiblížit, jak ke tvému výběru došlo? Kontaktoval tě někdo nebo ses zúčastnil nějakého soustředění?

“Kontaktoval mě pan trenér Liška, že je 17.10 přípravný led ve Žďáru nad Sázavou a jestli mam čas se zúčastnit. Vůbec jsem o účasti neváhal a na trénink do Žďáru jsem jel.”

Jaké jsou tvé pocity, dá se říct, těsně před odletem? Připravuješ se nějak speciálně?

“Jsem lehce nervózní z balení, ale jinak se moc těším na novou příležitost. V posledních dvou týdnech jsem měl dvakrát denně trénink. Snažil jsem se připravit co nejlépe jak po fyzické tak psychické stránce.”

Co pro tebe nominace znamená?

“Jsem vděčný za tuto příležitost. Nic, s čím by se tohle dalo srovnat, jsem za svou kariéru zatím nezažil.”

S ostatními nominovanými hráči se znáš? Jaká je mezi vámi atmosféra?

“Ve čtvrtek 5.1 máme teprve sraz ve Slaném, kde se poprvé sejdeme ve finální sestavě. Každopádně na přípravných kempech byla atmosféra dobrá.”

I Dominikovi přejeme za tým BO Ostrava štěstí a věříme, že s týmem dokáží uspět.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři