Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Do Brna přijede lídr. Medvědi poměří síly s Akademiky

Druhý lednový týden znamená pro vysokoškolské studenty jediné – zkouškové období v plném proudu. Zároveň se po krátké pauze vrací Univerzitní liga. Pokud si chcete na chvíli odpočinout od učení nebo hledáte záminku k prokrastinaci, máme pro vás tip – domácí zápas Masaryčky.

Souboj mezi HC MUNI a Akademiky Plzeň vypukne už ve středu 11. ledna. Utkání odstartuje v 19:30 ve Sportcentru Lužánky. Na fanoušky, kteří zavítají na stadion, čeká lákavý bonus v podobě prvních sto piv zdarma. Chcete-li dorazit, ZDE si můžete pořídit lístky.

Plzeňští hokejisté v sezoně prohráli pouze dvakrát, což je řadí na první pozici v ligové tabulce. Medvědi se stále drží na klidném středu, aktuálně jim patří šestá příčka. Přesto není favorit vzájemného souboje zcela jasný. Hokejistům Masaryčky se totiž letos daří na domácí půdě, kde dosud padli pouze jednou. První vzájemné střetnutí v polovině října skončilo hubeným vítězstvím Akademiků v poměru 3:2.

Oba soupeři se v aktuálním ročníku těší vysoké gólové produktivitě. Společně s Black Dogs a North Wings patří do pomyslné party týmů, které dokázaly nasázet přes padesát branek. Mezi šesti hokejisty, kteří letos v lize nasbírali nejvíce kanadských bodů, jsou hned čtyři zástupci z řad současných soupeřů. Na čele je plzeňské duo Marek Princl a Vít Reitspies. Hned v závěsu následuje domácí kapitán Pavel Tomaník a šestou pozici okupuje jeho spoluhráč Tadeáš Jakubec. O góly by proto neměla být nouze a fanoušci se mohou těšit na vyrovnaný souboj.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři