Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Nabuzení Akademici, spící Medvědi

Duely mezi MUNI a Akademiky byly vždy vyrovnané. Včerejší duel tomu ale ani zdaleka neodpovídal.

Akademici přijeli do Brna jen v 15 lidech do pole. Chyběl například Hanzlík, Kalus nebo zraněný Vavřička. Na straně Brna naskočil třetí brankář Koval a také chybělo duo Vašíček - Kučera, které vyrazilo reprezentovat Česko na Univerziádu. Naopak připraveni byli nejlépe bodující na obou stranách - Tomaník s Jakubcem proti Princlovi s Reitspiešem.

Na branku jsme moc dlouho nečekali. Už v první minutě střelu Jakuba Štochla od modré lízl Marek Princl a opět rozšířil své brankové konto. Vyrovnat mohl o minutu později Jakubec, ale Štekr byl připraven. Akademici byli od samého začátku zápasu všude o krok dřív a brzy znásobili vedení. Nejprve Štekr vychytal obří šanci Jakubce, když svůj beton přilepil ke vzdálenější tyči, poté při vlastním oslabení unikl Sklenička. Tam ještě Koval svou roli zvládl, ale během půl minuty došlo k dalšímu samostatnému úniku a Lukáš Folda trefil láhev domácího brankáře neomylně. Ve zbytku třetiny už jsme další branku neviděli, ale Plzeň na ledě dominovala a zaslouženě vedla.

Do druhé třetiny Brno už naskočilo v trochu lepším rozpoložení, ale skórovali opět Akademici. Štěpán Říha se v 32. minutě dostal do úniku, a ač postrádal rychlost, dokázal Kovala poslat k druhé tyči a zasunout do brány. Během minuty pak mohl zvýšit Morawetz a Beer, ani jeden ale svou obří šanci nezužitkoval. MUNI se snažila zápas zdramatizovat, ale hostující Štekr jim zkrátka nedal šanci. Naopak dostala další zásah. 5 vteřin před koncem druhé třetiny po hezké kombinaci při přesilovce do prázdné branky zavěsil Lukáš Folda. Ve druhé třetině se výkon MUNI zlepšil, skórovali ale znovu jen Akademici.

Do třetí třetiny nastoupila MUNI jako velká voda a pokusila se se zápasem něco udělat, ale jejich ambice po pěti minutách sestřelil skrytou ranou David Prachař. Akademici zůstávali při chuti a v 50. minutě jsme viděli hattrick. Lukáš Folda se opřel do střely a o tyč završil své představení. Čepice na led bohužel nepřiletěly. V 54. minutě pokračoval v demolici Marek Princl, který ze svého oblíbeného místa na pravém kruhu vyslal neřízenou raketou, kterou Koval uviděl už v síti. Gonos se pokoušel o čestný zásah, ale hostující Štekr si na něm opět pošmáknul. V 58. minutě dostali Akademici další přesilovku, a jak už to znáte - Marek Princl, pravý kruh, raketa z první, puk v síti. I on tedy završil hattrick. Jedinou kaňkou na výkonu Akademiků byl faul Skleničky v 59. minutě, který dostal 5 + do konce utkání a nebude k dispozici příště. Demolice Brna tedy skončila 8:0.

Od první minuty byl znát ohromný rozdíl v rychlosti. Medvědi působili, že jsou ještě v zimním spánku a na ledě vůbec nestíhali. Zatímco na Plzni zimní pauza nebyla příliš znát, MUNI jejich fanoušci nepoznávali. Akademici tak pokračují v jízdě za výhrou v základní části, naopak na MUNI čeká spousta práce. Tři hvězdy zápasu jsem bezpochyb Marek Princl, který zaznamenal 3+2 a upevnil své vedení v tabulce bodování, Lukáš Folda, který zaznamenal 3+1, a nesmíme zapomenout ani na brankáře Jonáše Štekra, který přiváděl domácí střelce k naprostému šílenství.

Na ofenzivní smršť Akademiků se můžou fanoušci těšit už za týden, 18.1 v 19:30. Plzeň doma přivítá Olomouc a vy určitě doražte odpočinout si od zkouškové! Lístky kupujte ZDE.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři