Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Ani hlasitá podpora dětí a zahraničních studentů nepomohla. Medvědi doma podlehli Karlovce

Masaryčka chtěla v posledním zápase před play-off uspět a přerušit novoroční šňůru domácích porážek. Proti ní stála těžká váha v podobě Univerzity Karlovy pomýšlející na posun do top trojky. Utkání začalo v duchu nedělního poobědového času vlažně. První dvě třetiny nabídly na góly chudý a vyrovnaný souboj. Zlom nastal v závěrečné periodě, ve které Karlovka duel rozhodla třemi rychlými góly.

Do útrob brněnského hokejového stadionu si našlo cestu přes dvě stě diváků. Podpořit domácí borce přišly i tři desítky dětí z dětských domovů Jílová a Chovánek. „Je to tady mega dobrý, ta atmosféra. Podle mě je nejlepší hráč s desítkou (Štěpán Kučera, pozn.red.). Sice ho neznám, ale je to moje oblíbené číslo,“ uvedla mladá fanynka Vanesa. Podle vychovatele Michala Piňose z dětského domova Jílová děti fandění bavilo a měly radost, že mohou vyrazit na výlet. „Pro děti je to úžasný zážitek, rády sledují sportovní zápasy v televizi, ale možnost fandit naživo je pro většinu z nich premiéra,“ popsala vychovatelka z dětského domova Chovánek Petra Haňková.

Na první branku utkání fanoušci nečekali dlouho. Už ve druhé minutě potrestal chybu domácích David Jindra, který po samostatném úniku prostřelil bezmocného Krále. Vyrovnaná úvodní třetina, ve které měli mírnou převahu hosté, již další branku nepřinesla. Ve druhé dvacetiminutovce pokračovalo čekání na gól. Až po polovině utkání ve vlastním oslabení pláchl všem pronásledovatelům domácí Matěj Drlík a potěšil diváky vyrovnávací brankou. „Líbilo se mi, jak tam rychle letěl, praštil do puku a dal gól,“ popsal mladý fanoušek Vilém. Radost však netrvala dlouho, stále ještě přesilovku hrající Karlovka rychle odpověděla, když se od modré trefil Jakub Lelek a po druhé třetině tak platil stav 1:2. V 55. minutě vyplaval na křídle volný Viktor Martínek, který zvýšil na 1:3. O pár minut později přišla pro domácí borce studená sprcha. V rychlém sledu přidali své druhé góly v zápase Jindra a Lelek. Na konečných 1:6 zvyšoval Volf. Hokejisté Univerzity Karlovy potvrdili roli favorita a získali důležité tři body do boje o lepší pozici pro play-off.

I přes nepříznivý vývoj utkání diváci fandili a hnali Masaryčku kupředu. „Podpora byla skvělá, vážíme si toho, že na naše zápasy chodí hodně fanoušků a vytváří nám atmosféru, kterou mnoho týmů v lize nemá,“ ocenil marketingový manažer HC MUNI Andrej Vandlik. Kromě mladých fanoušků přišlo Masaryčku podpořit i mnoho zahraničních studentů, kteří podle Andreje tvořili zhruba 80 % diváků.

Spolupráce mezi dětským domovem Jílová a klubem HC MUNI funguje již několik let. Hokejisté děti každoročně navštěvují a tráví s nimi odpoledne (více si můžete přečíst ZDE). „Už dávno jsme se bavili s vychovateli, že by děti rády přišly na náš zápas, ale protože běžně hrajeme o půl osmé večer a děti chodí ráno do školy či školky, je to pro ně časově nezvládnutelné,“ popsal Andrej. Díky začátku zápasu ve 13:45 tak děti konečně mohly hokejistům návštěvu oplatit. „Byli bychom rádi, kdyby na naše zápasy chodily častěji a vyrostly z nich malí medvědi. Ale chápu, že je to s ohledem na čas náročné,“ doplnil Andrej.

Zápasem s Karlovkou uzavřela Masaryčka základní část ligové sezony. Porážka pro medvědy znamená konečnou šestou pozici v tabulce a zajištění účasti ve vyřazovací fázi. Kdo bude jejich soupeřem ve čtvrtfinále play-off se dozví ve čtvrtek. Následně se fanoušci mohou těšit na napínavý souboj o postup. HC MUNI čeká minimálně jeden zápas na domácí půdě. „Doufáme, že nás diváci budou podporovat i nadále, a že to společně v play-off dotáhneme co nejdál,“ uzavřel Andrej.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři