Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Vítězný Pohár Jana Palacha už zná svého stvořitele

Jak už jste si jistě všimli, důležité rozhodující okamžiky Univerzitní ligy se odehrávají především v Síni slávy českého hokeje. Vyhlášení výherce návrhu Poháru Jana Palacha nebylo výjimkou. Nejlepší podobu trofeje navrhl Ing. et Ing. arch. Daniel Kolář. Jak výběr probíhal? A které osobnosti byly u toho?

Univerzitní hokejová liga je v plném proudu. Všech osm týmů zdárně bojuje mezi sebou o vítězný Pohár Jana Palacha, který nyní získal svou podobu. Kromě technických požadavků měli zúčastnění brát při tvorbě návrhu zřetel na odkaz a památku upáleného studenta Jana Palacha.

Mezi hodnotící kritéria spadala estetická hodnota, originalita, propojení odkazů Jana Palacha pro současnou generaci studentů, celkový dojem z trofeje při předávání, technická a časová možnost realizovatelnosti.

Do finále se probojovaly tři návrhy. A jako první je spatřila ve zmíněné Síni slávy porota, kterou představovali: Dominik Hašek – olympijský vítěz a hokejová legenda, JUDr. Tomáš Král – předseda Českého svazu ledního hokeje, Prof. Ing. Hana Machková, CSc. - rektorka Vysoké školy ekonomické, Doc. MgA. Tomáš Vaněk - rektor Akademie výtvarných umění.

V anonymním hlasování rada rozhodla o vítězi, kterým se po aktivní debatě v síni stal Daniel Kolář, bývalý hráč týmu Engineers Prague a současný asistent trenéra tamtéž. Podoba vítězného Poháru bude představena na konci základní části ligy, kde se budou losovat dvojice pro čtvrtfinále play-off. 

Druhé místo obsadil Michal Merxbauer se svým designovým návrhem. Porota ocenila propracovanost rozměrů, které odkazovaly k zásadním datům spojených s Janem Palachem, méně už pak jeho praktičnost. Pomyslnou bronzovou medaili získala Kateřina Kašparová, studentka Fakulty designu a umění na Západočeské univerzitě v Plzni. Gratulujeme vítězi a děkujeme všem, kteří se do soutěže zapojili.

Jaký z týmů nakonec zvedne nad hlavu z brusu novou trofej? Kdo bude mít tu čest vzít Pohár Jana Palacha do rukou jako první? Na to si musíme ještě pár měsíců počkat. Mezitím můžete sledovat vzájemné duely jak na tribunách, tak skrze live stream na Tipsport TV. V rámci letošní sezóny se stejně tak můžete těšit na další TOP utkání, a také na přímé přenosy univerzitních soubojů na České televizi. 

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři