Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

David Kulich: „Každé utkání má velký náboj, vysoké tempo a kvalitu“

Útočník inženýrů David Kulich má ve svých statistikách jeden gól a dvanáct asistencí. Je tak nejčastějším nahrávačem Pražanů, kterému se projekt Univerzizní ligy ledního hokeje zamlouvá.

Davide, jak jsi prožil konec roku 2019 a volno?

Vánoční pauzu a svátky jsem strávil regenerací u dobrého jídla, tréninkem a samozřejmě i učením na zkoušky. Vánoce jako takové jsem prožil v rodinném kruhu a zkrátka jsem si užil celou tu atmosféru Vánoc.

V Engineers plníš spíše roli nahrávače, na kontě máš celkem 12 asistencí. Zamlouvá se ti spíše připravovat góly pro spoluhráče?

Vždycky jsem spíš přihrával. Když vidím dobře najetého spoluhráče, tak mu to dám a samozřejmě jsem rád, že to skončí gólem, ani ne tak kvůli sobě, ale hlavně kvůli vítězství celého týmu. 

Máš odehrané zápasy také v krajské lize, jak dokážeš skloubit obě soutěže dohromady? Jak to máš nastaveno?

Je to trochu náročné vzhledem k času, takže pokud ta možnost je stihnout obě soutěže, tak neváhám. Musím ovšem přiznat, že prioritou jsou pro mě Engineers a ULLH vzhledem k úrovni a kvalitě hokeje.

Jak vidíš první sezonu ULLH ze svého pohledu? Jak se ti osobně hraje v nově vzniklé soutězi?

Ten projekt se mi moc líbí a velmi mu fandím a jsem rád, že mohu být jeho součástí. Je úžasné jakou podporu a základnu sponzorů se podařilo získat hned takhle ze startu. První sezónu si nemůžu vynachválit. Laťka je nasazena vysoko a budu doufat, že bude mít minimálně takovou kvalitu, ne-li lepší. Jak už jsem řekl, nemůžu si ligu vynachválit. Každé utkání má velký náboj, vysoké tempo a kvalitu. Úroveň bych přirovnal k druhé lize a nebál bych se říct, že by se z celé ligy dal poskládat tým do první ligy.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři