Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Engineers ve šlágru kola odskočili Masaryčce

Středeční boj o prvenství v tabulce Univerzitní ligy ledního hokeje dopadl lépe pro Engineers, kteří momentálně vedou soutěž o šest bodů. Další úspěch zaznamenala Plzeň. Ta si vyšlápla na Black Dogs.

HC Masaryk University - Engineers Prague 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 43. Grygera (Tomaník) – 8. Suda (Fabiánek), 34. Josefus (Kulich), 60. Janata (Fabiánek, Kadlec)

Utkání o první místo dopadlo lépe pro pražský tým, který dokázal porazit Masarykovu univerzitu o dva góly. V Brně se potkaly doposud nejlepší celky Univerzitní ligy ledního hokeje a bylo se rozhodně na co dívat. V osmé minutě zařídil vedení Engineers Suda, po půl hodině přidal gól na 2:0 druholigový Josefus. Jediný zářez Brňanů obstaral Grygera, čímž dodal MUNI patřičný náboj do další práce. Veškeré úsilí domácích ale zhatil v poslední minutě Janata, který doručil inženýrům do tabulky čtyřicátý bod. Praha tak vede před Brnem na prvním místě o šest bodů.

Akademici Plzeň - Black Dogs Budweis 2:1sn (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Kučera (Starý, Sklenička), rozh. náj. Sklenička – 49. Bahula (Sitter, Škopek)

Akademici se po novém roce výrazně zvedli, což se podepsalo na jejich umístění v tabulce. Tentokrát odjeli pouze s jedním bodem českobudějovičtí Black Dogs, kteří nezvládli disciplínu samostatných nájezdů. U obou zásahů Plzně hrál roli Jindřich Sklenička, který nejprve asistoval u první branky z patnácté minuty, a poté rozhodl sérii nájezdů v šesté sérii ve prospěch svého týmu. Nutno podotknout, že jako jediný proměnil trestné střílení z celkového počtu dvanácti účastníků. Akademici jsou tak rázem pátí a mají stejně bodů jako čtvrtá Olomouc.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři