Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Engineers Prague vstupují do další sezóny s trofejí, Slavií, nováčky i novým hlavním partnerem

Engineers Prague se stali premiérovým vítězem ULLH a letos budou chtít své postavení jistě obhájit. Pomoci by jim v tom mohla značná generační obměna a také motivace, která přichází například v podobě spolupráce s prvoligovým týmem HC Slavia Praha. Pojďme si postupně představit, co se v celku pražských lvů změnilo a na co se fanoušci mohou těšit v sezóně 2020/2021.

Engineers vítají nové lvy

V prvé řadě dochází v týmu Engineerů k výrazné obměně hráčů. Celkem třináct nových tváří postupně představíme v samostatném článku a na sociálních sítích (takže je bedlivě sledujte), ale už teď víme, že budou stoprocentním přínosem! Již v zápasech přípravného turnaje Tipsport Uni Cup se blýsklo hned několik z nich. Vojtěch Matějka rovnou hattrickem, první branky za Engineers vstřelili i David Blažek, Daniel Vaňát nebo Tomáš Březina. Tryout byl zřejmě úspěšný, což potvrzuje i trenér Daniel Kolář v rozhovoru o náboru nováčků a přípravě před samotnou sezónou. „Je neuvěřitelné, že se sešlo 40 nových lidí, kteří měli zájem hrát za náš tým. Je to určitě odraz toho, že nejen ten hokej děláme dobře, ale že se o nás ví všude po republice. Když jsem se dozvěděl, že někteří kluci si zamlouvali hotely a jeli přes 500 km s nejistotou úspěchu, byl jsem nadšený,” zaznělo od Koláře.


Nově příchozí hráči

Milan Kožnar

David Blažek

Vojtěch Matějka

Tomáš Březina

Jan Bečvář 

Daniel Vaňát

Lukáš Prouza

Matouš Horský

Jonáš Adamec

Jakub Lelek

Pavel Vaňous

Jan Janiurek 

Michael Hofrichter


Nováčci vystřídali engineerské legendy. Většina z nich stála u samotných začátků a tvořila tým Techniky Praha a následně Engineers Prague.


Za univerzitní tým si už nezahrají

Aleš Příhoda              

Marek Herna             

Vojtěch Potocký         

Josef Vostracký         

Petr Ujfaluši

Adam Hyršl

Martin Sekerka

David Kulich

Jiří Janata

Petr Dudák

Petr Zdvořáček

Vojtěch Outrata


Velké kroky ve spolupráci

Ke změnám nedošlo pouze na soupisce. Velkou novinkou pro letošní sezónu je navázání spolupráce s prvoligovým týmem HC Slavia Praha. Na konci srpna podepsaly oba celky memorandum. „Těší mě, že profesionální klub s dlouholetou tradicí, jako je Slavia Praha, nás bere jako partnera pro spolupráci do budoucna. Věřím, že program Inženýr, jak mu pracovně říkáme, ponese ovoce oběma stranám,“ řekl prezident klubu Aleš Příhoda. Více o partnerství a další ohlasy hlavních tváří si můžete přečíst zde, stejně tak můžete zhlédnout oficiální promo video a představení spolupráce.


Engineers navíc hlásí novinky na pozici hlavního partnera! Dosavadní spolupráce se společností Backbone povyšuje na nový level a v následující sezóně bude hlavním partnerem Engineers celá mezinárodní skupina Suntel Group. Více o navázání spolupráce najdete taktéž v článku.


Minirozhovory s prezidentem klubu a kapitánem mužstva


Aleš Příhoda

Nové tváře, HC Slavia a Suntel Group. To jsou největší novinky pro další sezónu. Je ještě něco, na co se mohou fanoušci těšit?

Do sezóny jsme si připravili hned několik překvapení a věřím, že engineerské fanoušky potěšíme. Trochu jsme zahýbali s hracími dny, aby se hrálo hlavně ve všední dny, což by našim příznivcům mohlo vyhovovat více. Rádi bychom tím dosáhli dobré atmosféry na každém zápase, nejen na těch vybraných, jak tomu bylo v minulosti. Další pozitivní zprávou je, že se naše liga rozšířila o dva nové týmy, které jsme přijali do univerzitní ligy již během léta.

Před Vánocemi nás čeká velké charitativní utkání, od kterého si slibujeme oživení naší tradiční Vánoční sbírky. V plánu jsou i společné akce se Slavií a v neposlední řadě Bitva o Prahu, kterou bychom si opět rádi zahráli před televizními kamerami. Je ale třeba si říct, že všechny akce jsou závislé na velikosti rozpočtu, který bohužel stejně jako celý sport dostal citelný zásah, takže vše se bude odvíjet od bariér plynoucích z nařízení vlády a návštěvnosti na našich zápasech.


Myslíš, že zamíchají kartami již zmínění noví účastníci ligy z Ústí a Pardubic?

Nevím, jak po herní stránce, protože jsem ještě neměl příležitost vidět je v akci, ale ze společných zasedání manažerů ligy vím, že oba kluby jsou po organizační stránce velmi dobře připraveny a jejich hráči budou mít prvotřídní zázemí, které jim může závidět většina klubů nejen v naší lize. Pokud jejich hráči budou na ledě pracovat tak jako manažeři těchto klubů, tak nám tu obhajobu dost zkomplikují (smích).


Těšíš se na novou sezónu, i když to bude poprvé, co nebudeš na ledě?

Pokaždé když se přijdu podívat na trénink nebo zápas, tak bych nejradši nazul brusle a šel si zahrát s nimi. A i když už hrát nemůžu, tak se na sezónu moc těším a fanoušci by měli taky. Letos to bude zase pořádná jízda!


Petr Janásek

Další kapitánská sezóna před tebou - jak to vidíš? Bude hlavním cílem obhájení titulu?

Tým prošel celkem velkou generační obměnou, takže před námi je úkol, abychom se sehráli a vyhověli si na ledě, ale z prvních dojmů si myslím, že máme nové kvalitní hráče, kteří mají jen ty nejvyšší ambice. Náš cíl není menší než obhájit titul a pokračovat ve vítězné mentalitě celé organizace.


Co zatím říkáš na nové tváře?

Nováčci se zatím jeví velice kvalitně, jsou odhodlaní, hladoví a v šatně jsme si zas super sedli, takže nemám pochyb o tom, že budou kvalitní náhradou za hráče, kteří odešli. Věřím tomu, že jako tým máme na to dotáhnout to až do konce.


A na závěr stejná otázka jako na Aleše - myslíš, že zamíchají kartami noví účastníci ligy z Ústí a Pardubic?

Na nováčky soutěže z Ústí a Pardubic jsem určitě zvědavý, koukal jsem na zápas Ústí proti UK a byla to hodně atraktivní hra a mile mě překvapila. Věřím tomu, že do toho dají všechno. Pardubice jsem zatím neměl šanci sledovat, ale určitě se budou chtít vytáhnout oba týmy v nováčkovské sezóně a myslím si, že pozvednou laťku zase výš, budou kvalitními soupeři a zkvalitní celou Univerzitní ligu.


Aby vám nic neuteklo, nezapomeňte Engineers Prague sledovat na Facebooku a Instagramu. Reportáže ze zápasů, rozhovory a aktuality najdete TADY.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři