Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

HC MUNI bude v novém ročníku k nepoznání. Máme nové hráče, trenéry i dresy, ale stejnou chuť vítězit!

Do další sezóny vstupuje HC MUNI jako nový tým. V mužstvu zůstali jen hráči, kteří mají správný přístup a odpovídající výkony. Ty doplnili nováčci s chutí vítězit. Na chod týmu bude dohlížet i nové trenérské duo. V neposlední řadě medvědi vyjedou do druhého ročníku ULLH v nových dresech. Stejný však zůstává kapitán, který v klucích vidí odhodlání i entuziasmus.

Nové tváře medvědů: zkušenosti ze Švédska i nejvyšší slovenské ligy

Zájem o místo v kádru HC MUNI byl letos mezi hráči rekordně vysoký. Na try out se přišlo předvést přes čtyřicet borců, kteří se svými výkony během čtyřdenního soustředění snažili přesvědčit trenéry, že právě oni si místo v týmu zaslouží.

Do širšího výběru se probojovalo devět nováčků. Převahu mají hráči z východních Čech. Ondřej Bláha, Ondřej Háněl, Tadeáš Jakubec i Jakub Voříšek totiž původem pochází z Litomyšle. Své místo si vydobyl i Robert Věžník, který v minulé sezóně působil ve druholigovém Hodoníně. Naši svatyni pak nově střeží Filip Král, který přichází ze Lvů Břeclav. 

Jak je na MUNI dobrým zvykem, bez bratrů ze Slovenska by to snad ani nebylo ono. A tak i mezi novými tvářemi medvědů figurují dva hráči ze země pod Tatrami – Róbert Mokrohajský a René Štauch – kteří si v minulosti vyzkoušeli slovenskou první ligu. Róbert navíc získával cenné zkušenosti i ve Švédsku, René si pak vyzkoušel, jaké to je hrát na univerziádě. Poslední posilou je Jiří Svatuška, který v minulé sezóně hájil barvy Cavaliers.

Osm hráčů, kteří v loňské sezóně oblékali dresy s medvědí tlapou, tým opustilo. „Nepodařilo se jim vybojovat místo v těžké konkurenci. Nahradili jsme je velmi dobrými a nadějnými nováčky. I díky tomu můžeme poskytnout perfektní servis a naše podmínky nemají v Brně konkurenci,” komentuje nové složení medvědí smečky manažer Peter Bustin. 

Tým máme určitě lepší než loni, hlásí nový hlavní trenér Jiří Čtvrtníček

Další změnou je trenérské duo. Spolupráci ukončil loňský kouč Filip Kosecký, kterému za všechnu práci, kterou v týmu odvedl, děkujeme. Nově HC MUNI povedou bývalí hráči Jiří Čtvrtníček jako hlavní trenér a Jan Sedlák jako asistent.

Čtvrtníček má již zkušenosti ze střídačky brněnské Techniky. V ní koučuje už třetí sezónu. Nejprve byl lodivodem juniorky a od půlky minulého ročníku trénuje dorost. „Být hlavním trenérem univerzitního celku je proti práci s mládeží v pozici asistenta velká změna, ale těším se. Je to nová výzva a cíle jsou jasné, zapracovat nové kluky a připravit tým do dalších sezón. Příští rok totiž skončí více hráčů a změna bude razantnější, proto myslíme hlavně do budoucna,” vysvětluje Čtvrtňa. 

Tým je podle něj silnější než loni. „Všichni už berou přípravu a chod sezóny na profesionálnější úrovni než doteď. Už moc dobře ví, do čeho jdou, a že ULLH není žádná sranda soutěž,” dodává nový hlavní trenér. 

Trenérský tým doplní Jan Sedlák, který loni ukončil kvůli zranění hráčskou kariéru. „Ozvali se kluci z vedení týmu, kteří jsou dobří kamarádi, proto jsem souhlasil. Je to lákavá nabídka, jak se vrátit zpátky na led,” říká Sedlák. 

Na novou pozici se už těší a bere ji jako výzvu. „Rád bych klukům předal něco z toho, co jsem získal během kariéry a studia na vysoké škole. Doufám, že mě přijmou jako trenéra a budou to respektovat. Na oplátku  se na ně budu  snažit moc neřvat (směje se). Myslím, že to bude fungovat a po sezóně všichni společně oslavíme titul,” komentuje vysněný konec ročníku Sedlák.

Nový tým je plný odhodlání a entusiasmu, říká v rozhovoru kapitán Matěj Florek

Každá medvědí tlupa má svého lídra. Mezi těmi z MUNI je jím již druhým rokem čtyřiadvacetiletý útočník Matej Florek. Po úspěšné loňské sezóně je před ním další výzva. Zeptali jsme se ho, jak je na ni připraven a co říká na všechny změny, které s sebou letošní ročník Univerzitní hokejové Ligy přináší. 

Oproti loňské sezóně se tým jak po hráčské, tak i po trenérské stránce proměnil. Co říkáš na jeho nové složení?
Nový tým je plný odhodlání a entusiasmu. Věřím, že nás v průběhu sezóny bude provázet vítězná morálka a nováčci se zodpovědně zhostí svých rolí a budou pevnou oporou celého týmu. Trenéry určitě nečeká lehká práce. Jsem si ale jistý, že všichni hráči udělají maximum pro to, aby vzájemná spolupráce fungovala co nejlépe. Chceme, aby trenéři byli spokojení s předvedenou hrou i s dosaženými výsledky. 

Mimo personálních změn jsme před začátkem nové sezóny změnili i dresy.  Jak se ti nová modro-bílá varianta líbí? Nebude ti chybět tradiční černo-zlatá kombinace?
Grafika dresů vypadala dobře. Doufám, že naživo tomu nebude jinak. No a pokud se v modro-bílých dresech bude dařit alespoň tak jako v předešlé sadě, určitě mi stará barevná kombinace chybět nebude.

Novinkou letošní sezóny jsou dva nové týmy – Pardubice a Ústí nad Labem. Co na ně říkáš?
Na to, že jsou Pardubice nováčkovský tým, se při našem prvním společném zápase jevily celkem slušně. S Ústím se potkáme už brzy při prvním zápase nové sezóny. Oba týmy budou mít určitě velkou motivaci hrát co nejlépe, a přinesou do ligy příjemné oživení. 

Sezóna je na samém začátku, a tak je čas na lehké prognózy. Jak vidíš úspěchy medvědů v letošním ročníku, jaké máš ambice?
Já o těchto věcech nespekuluju. Pokud na sobě budeme poctivě pracovat a posouvat se zápas od zápasu kupředu, nepochybuju o tom, že se dobereme k dobrému výsledku.

HC MUNI - změna stylu

Všechny novinky podtrhuje i změna vizuálního stylu. Do sezóny vstupujeme s novým logem a v nových dresech. Ty pokřtíme už 30. září při prvním utkání nového ročníku ULLH. Tak přijďte kluky podpořit a všechny novinky si užít na vlastní kůži!


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři