Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

PREVIEW: Engineers zahájí sezónu soubojem s nováčkem z Pardubic

Nová sezóna Univerzitní ligy ledního hokeje startuje tento týden a hned první kolo nabídne zajímavý souboj vítězů loňského ročníku Engineers Prague s nováčkem ligy. Na pražskou Hvězdu totiž dorazí pardubičtí Riders, zastupující místní univerzitu. Tým Inženýrů prošel před sezónou poměrně velkým omlazením a hned první zápas s dravým nováčkem ukáže sílu týmu. Co můžeme od prvního zápasu čekat?

Nejprve se podíváme na přípravné zápasy obou dnešních soupeřů. Engineers jich sehráli celkem 5 s vyrovnanou bilancí výher a proher. V rámci prvního kola Tipsport UNI Cupu si nejprve dokázali poradit v pražském derby s UK Hockey Prague, když nejprve zvítězili vysoko 7:1 a v odvetě dokázali vybojovat postupový bod vyrovnáním v poslední vteřině na 5:5. Následné nájezdy vyhráli sice hráči Karlovky, ale na postupujícím to nic neměnilo. V semifinále poté Engineers narazili na pozdějšího vítěze turnaje, budějovické Black Dogs. O postupu rozhodoval jediný zápas, ve kterém pražský tým podlehl po velkém boji těsně 1:2. Další přípravné zápasy poté sehráli Inženýři s týmy mimo Univerzitní ligu. Výhru slavili po zápase s Easy Flyers Králův Dvůr (3:1), vysokou prohru ale poté zaznamenali na ledě druholigového Trutnova (1:7). Již bylo zmíněno, že v týmu proběhla velká obměna. O novinkách v týmu se dozvíte ve velkém předsezónním  článku.

Pardubice jako nováček Univerzitní ligy sehrály v rámci Tipsporti UNI CUPu dva zápasy s poraženými celky z prvního kola. Ani v jednom nedokázaly zvítězit a po prohrách s Olomoucí (2:6) a HC MUNI (3:6) čekají na svou první výhru v Univerzitním hokeji. Pokud však někdo z vás uvedené zápasy sledoval, musel uznat, že hráči Riders rozhodně nebyli do počtu. V zápasech platili tzv. nováčkovskou daň. Univerzitní liga je totiž specifickou soutěží, úrovní někde na pomezí juniorského hokeje a poloprofesionálních soutěží. Touto fází si prošel každý z týmů a je jen otázkou času a tréninku, kdy se hráči srovnají s levelem soutěže. Rozhodně tak není na místě hostující tým před startem zápasu odepisovat. Trenér Riders Martin Šejba v rozhovoru před zápasem zmínil, že jeho tým má k domácím zdravý respekt a vnímá ho jako favorita soutěže. Přesto chce s týmem do soutěže vstoupit nebojácně a snažit se hrát aktivní hokej.

Favoritem jsou dnes určitě domácí, kteří v závěru minulého ročníku měli na kontě sérii celkem 11 vítězství v řadě. I přes velkou obměnu kádru na ni budou chtít určitě navázat. Pardubice naopak budou chtít překvapit a uvést se v Univerzitní lize hned na začátek velkým překvapením. Utkání tak bude mít určitě hned od začátku parádní náboj a vy ho můžete sledovat buď prostřednictvím TV Tipsport, nebo přímo na stadionu. Půjde možná na dlouhou dobu o poslední utkání, na které mohou dorazit diváci. Kapacita stadionu na Hvězdě je díky tomu omezena na 300 míst, několik jich však stále zbývá neobsazených. Odkaz na nákup vstupenek najdete na sociálních sítích Engineers Prague nebo přímo ZDE. Utkání začne ve 20:00. Pro podrobnosti sledujte událost na Facebooku.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři