Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Seznamte se s Medvědy, které na ledě nepotkáte. Představujeme náš off-ice tým, 3. DÍL

Další díl o těch, kteří stojí v pozadí fungování HC MUNI, je na světě. Tentokrát vám v něm představíme nejpočetnější skupinu – tedy studenty brněnské fakulty sociálních studií (FSS).

Štěpán Bumba

Nedílnou součástí všech zápasů je také zvukový a hudební doprovod. O to se na stadionu již třetím rokem stará DJ Štěpán Bumba, student žurnalistiky a bezpečnostních studií.

„Snažím se lidi dostat do varu“

Do týmu se Štěpán dostal přes Matouše Vojáčka. (další člen off-ice týmu – pozn. red.) Jeho úkolem je prostřednictvím hudby pobavit a podpořit diváky i hráče. „Snažím se jim zlepšit náladu a dostat je trochu do varu,“ říká DJ, na jehož práci částečně závisí atmosféra na stadionu.

Sport aktivně i pasivně

Ve volném čase Štěpán rozhodně nezahálí. Mimo ochutnávání dobrého jídla se jde rád proběhnout, zahrát si futsal či florbal, nebo se třeba projet na kole. Mimo reálných sportů však vyniká i ve sportech virtuálních. „Zásadně drtím všechny své kamarády jak ve FIFA, tak i v NHL,“ dodává. Spoustu času také věnuje svým nejbližším nebo pomoci druhým.

Medvědí rychlozpověď

Oblíbený hudební interpret? The Weekend asi nejvíc, ale poslouchám jinak skoro všechny žánry, proto mě baví dělat DJe.

Kde bydlíš? Su z Brna.

Oblíbený tým nebo hokejista? Washington Capitals a Kometa Brno, hráč je jednoznačně Connor McDavid – je z jiného světa.

Sladké nebo slané? Sladké

Pivo nebo víno? Pivo

Sportovní nebo elegantní oblečení? Sportovní

Psi nebo kočky? Psi

Vladimír Buchar

Od letošního podzimu je součástí žurnalistického týmu i Vladimír Buchar. Kolem týmu se ale čerstvý student magisterského stupně politologie potlouká už poměrně dlouho.

„Můj první zážitek s týmem byl velmi netradiční“

Na to, kdy se dostal tým HC MUNI do Vladimírova povědomí, si vzpomíná velmi jasně. „Jeden z hráčů přišel na hodinu na žurnalistice a s kamarádkou tam měli scénku. Na konci nás pak pozvali na zápas. Tak jsem šel a chytlo mě to,“ popisuje. Zkušenost, kdy v rámci MUNI TV streamoval jeden ze zápasů, ho pak definitivně přesvědčila, že chce být medvědem alespoň mimo led.

Hudba a pes

Mimo článků o hokeji píše Vladimír se mimo školu také věnuje psaní názorových textů na publicistický web Denní chleba. Ze všeho nejradši ale podle jeho slov poslouchá muziku. „Nějakou tu chvíli si taky vždycky vyžadoní náš pes, který si plete boudu s mou postelí,“ uzavírá Vladimír.

Medvědí rychlozpověď

Oblíbený hudební interpret? Baví mě čeští písničkáři – Voxel, Michal Horák, Pokáč a celá tato scéna

Kde bydlíš? Malá vesnička poblíž Brna, Vysoké Popovice. (A ne, nevaří se u nás pivo, to jsou Velké Popovice)

Oblíbený tým nebo hokejista? Kromě HC MUNI? Z extraligy logicky Kometa a její bývalý hráč Martin Nečas.

Sladké nebo slané? Slané

Pivo nebo víno? Častěji pivo, raději víno

Sportovní nebo elegantní oblečení? Elegantní

Psi nebo kočky? Psi

Zdeněk Kadlec

V dnešní době mnoho lidí dbá na odpovědné chování firem jak ke společnosti, tak i k prostředí, ve kterém působí. Za společenskou odpovědnost (neboli CSR) týmu HC MUNI tak od začátku letošní sezóny zodpovídá Zdeněk Kadlec.

„Na první větší projekt si musím počkat“

Náplň práce tak trochu souvisí s enviromentalistikou, která je Zdeňkovi velmi blízká – studuje totiž prvním rokem na Katedře Enviromentálních studií na FSS. Na větší hromadné projekty se těší, bohužel mu zatím současná doba neumožňuje je uskutečnit. Přesto se už, zdá se, něco rýsuje. „Na konci listopadu chystáme hromadné darování krve,“ těší se Zdeněk.

Přátelé a motorka

Přestože je vymýšlením CSR aktivit poměrně zaměstnán, čas na rodinu nebo kamarády si Zdeněk vždycky rád najde. „Ve volném čase taky rád sportuji, zejména jezdím na kole. Rád ale taky provětrám motorku,“ říká o svých zálibách další nováček off-ice týmu.
Medvědí rychlozpověď

Oblíbený hudební interpret? Elvis Presley

Kde bydlíš? V Havlíčkově Brodě

Oblíbený tým nebo hokejista? Můj brácha Jakub

Sladké nebo slané? Sladké

Pivo nebo víno? Pivo

Sportovní nebo elegantní oblečení? Sportovní

Psi nebo kočky? Psi 

Ondřej Bureš

Stejně jako zbytek redaktorů je i Ondřej Bureš v off-ice týmu HC MUNI nováčkem. V psaní je ale rozhodně žádný začátečník není – díky studiu žurnalistiky už totiž moc dobře ví co a jak.

„Psát o hokeji mě baví“

Zaujala ho facebooková výzva. Rozhodování o tom, jestli se má Ondřej k týmů žurnalistů připojit, pro něj ale nebylo vůbec obtížné. „Psát mě baví, navíc o hokeji – to je skvělá kombinace,“ popisuje svůj důvod, proč bez větších rozmyslů reagoval na náborový příspěvek na redaktora.

Sportovní všestrannost

Nejen že o sportu rád píše, Ondřej se mu s oblibou i aktivně věnuje. Florbal hraje dokonce jak za jeden amatérský, tak i za registrovaný tým. „Také hraji squash a s kamarády máme tým malé kopané,“ doplňuje tak výčet svých sportovních aktivit. A když zrovna náhodou neběhá za míčem, vyrazí s kamarády na pivo nebo s přítelkyní jezdí na všemožné výlety.
Medvědí rychlozpověď

Oblíbený hudební interpret? Nemám

Kde bydlíš? V Hradci Králové a během školy i v Brně

Oblíbený tým nebo hokejista? Boston Bruins, a samozřejmě také HC MUNI

Sladké nebo slané? Sladké

Pivo nebo víno? Jednoznačně pivo

Sportovní nebo elegantní oblečení? Sportovní

Psi nebo kočky? Určitě psi


Zuzana Vrbecká

Utkání bez pozápasového rozhovoru si jen málokdo dokáže představit. Právě ty má už druhou sezónu na starost Zuzana Vrbecká. Součástí medvědího off-ice týmu se stala díky školní praxi a známostem.

„Je to trochu divočina“

Zuzana je absolventkou bakalářského dvouoboru žurnalistika a sociální práce na FSS. Její magisterské studium je ale ještě rozmanitější. „Současně studuji dva obory – prezenčně sociální práci na FSS a dálkově Management sportu na Fakultě sportovních studií a Ekonomicko-správní fakultě,“ popisuje. Jak ale říká, propojení těchto oborů jí do budoucna dává velký smysl.

Mimo sportu i dobrovolnictví

Své všestranné zájmy uplatňuje Zuzana i ve volném čase. Ráda zkouší nové nebo pro ni nepříliš komfortní sporty, jako například tenis nebo moderní tanec. Důležitá je pro ni ale také pomoc ostatním. „Můj volný čas naplňuje i dobrovolničení ve studentské neziskové organizaci Mise naděje nebo ve spolku Fakescape, který je zaměřen na šíření mediální gramotnosti,“ vysvětluje. Nepohrdne ale ani přípravou a následným vychutnáním dobrého jídla s rodinou nebo přáteli.
Medvědí rychlozpověď

Oblíbený hudební interpret? Kygo, Dennis Lloyd, Imagine Dragons, The Beatles… je toho víc a spíš poslouchám hudbu podle nálady

Kde bydlíš? Pocházím z Nového Města na Moravě, ale poslední roky, co studuji, jsem spíš v Brně.

Oblíbený tým nebo hokejista? David Pastrňák, týmů mám asi víc

Sladké nebo slané? Obojí

Pivo nebo víno? Podle situace, ale spíš víno

Sportovní nebo elegantní oblečení? Obojí, ale poslední dobou sportovní

Psi nebo kočky? Obojí

Andrea Harmuthová

Kdo nežije na sociálních sítích, jako by snad ani nebyl. Od letošní sezóny se o medvědí profily stará Andrea Harmuthová, studentka druhého ročníku žurnalistiky a sociální antropologie na FSS.

„Dělaly jsme si srandu, že bychom sítě zvládly dělat taky“

Ačkoliv je Andrea v off-ice týmu oficiálně nováčkem, kolem HC MUNI se pohybovala už loni. Stala se tváří merche a sem tam vypomohla s hudbou na stadionu. „S Helčou Hegeďovou (další členka off-ice týmu – pozn. red.) jsme si dělaly srandu z toho, že bychom ty sítě zvládly dělat taky. Když jsem pak viděla výzvu, že hledají nové posily, neváhala jsem,“ popisuje.

Kreativní duše

Focení, příroda nebo sklenička vína. Ze všeho nejraději ale Andrea vymýšlí nové kreativní projekty. A to i v rámci Majálesu, jehož královnou se za MUNI na jaře stala. „Nejvíce kreativní jsem, co se týče mých výmluv, proč už nechci dalšího panáka v naší oblíbené hospodě U Karla, kam s naší brněnskou partičkou chodíme,“ dodává.

Medvědí rychlozpověď

Oblíbený hudební interpret? Nemám jednoho, poslouchám vše, co se mi líbí. Od Linkin Park až po Duu Lipu

Kde bydlíš? Napůl v Brně (kvůli škole), napůl v Novém Malíně (u Šumperka)

Oblíbený tým nebo hokejista? HC MUNI přece. Ne ale teď vážně. Asi Boston Bruins

Sladké nebo slané? Slané se sladkým (hranolky se zmrzlinou mňam!)

Pivo nebo víno? Víno. Bílé.

Sportovní nebo elegantní oblečení? Jak kam, ale podle mého šatníku spíš elegantní.

Psi nebo kočky? Psi

Zajímaví vás i ostatní členové off-ice týmu? Přečtěte si o těch z FSS nebo ESF a PdF



Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři