Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Předsezonní preview Black Dogs Budweis

Hráči VŠTE Black Dogs míří vysoko

S nevděčnou rolí jednoho z favoritů se budou muset v novém ročníku Univerzitní ligy ledního hokeje vypořádat hráči VŠTE Black Dogs Budweis. „Všichni nás tak berou, ale bude to těžké. Jsme nejmenší univerzitou, ale tu roli přijímáme. Hlavně se už těšíme na hokej, protože loni se liga kvůli covidu nehrála,“ říká trenér David Oulík.

Atraktivní soutěž se rozšířila na deset účastníků, když přijala kluby Riders Univezita Pardubice a North Wings Ústí nad Labem. Premiéru si Black Dogs odbudou s týmem VUT Cavaliers Brno v pondělí 27.9. od 18.15 hodin na domácím ledě v Hokejovém centru Pouzar.

„Jádro týmu jsme udrželi a doplnili ho o nové studenty. Zájem mezi nimi je obrovský. Vybíráme z padesáti hráčů! Někteří přišli na VŠTE jen kvůli hokeji,“ uvedl David Oulík. Jeho tým má na soupisce 22 jmen, další desítka je v záloze, aby zaplnila případné absence kvůli zranění či studiu. Konkurence je tedy velká.

Hráči Black Dogs v předsezónním turnaji univerzit Tipsport Uni Cup skončili třetí a neobhájili tak loňské vítězství. Některé zápasy ULLH chce tým odehrát v Budvar aréně a také pod širým nebem jako Winter Classic v Hluboké nad Vltavou.

„Prestiž univerzitní hokejové ligy je vysoká a my ji chceme i těmito aktivitami jako jediní zástupci města a kraje odporovat,“ dodává Jaromír Vrbka, kvestor VŠTE, která se podílí na chodu klubu a poskytuje mu podporu. Podle Davida Oulíka jde o naprosto zásadní věc, bez níž by nešlo školní tým držet na tak vysoké úrovni. „Sport je zde přirozenou součástí studia. Děvčata hrají basket, kluci vstoupí do nové Univerzitní fotbalové ligy, je tu Šachová akademie, tvoří se tým florbalistů. Studuje tu řada skvělých sportovců v individuálních sportech.“ 

Práce VŠTE byla oceněna i přidělením utkání týmu Univerzitní hokejové ligy s výběrem České unie akademického sportu, které se 4. října odehraje v Hokejovém centru Pouzar. Na střídačce „domácích“ ULLH bude David Oulík a v mužstvech šest hráčů Black Dogs,usilujících o nominaci do českého výběru pro Zimní univerziádu.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři