Přesunout nahoru

Měsíc s medvědy. Co z brněnské kabiny vám od začátku sezóny uteklo?

Vítejte u nové série Měsíc s medvědy. Každý měsíc vám nabídneme přehled toho nedůležitějšího a nejzajímavějšího z prostředí brněnského univerzitního ledního hokeje. Podíváme se také do zákulisí HC MUNI a shrneme si to nejzásadnější z ledu i mimo něj. A co jsme pro vás vybrali do prvního dílu? Připomeneme vám říjnové zápasy včetně derby s Mendelovou univerzitou, představíme si nové členy týmu a navštívíme také Fakultní nemocnici v Brně, kde naši brněnští medvědi už poněkolikáté darovali krev.

Říjen hokejistům z Masaryčky v Univerzitní hokejové lize přál. Kromě zápasu s pražskými inženýry, kdy domácí Brnu nadělili třígólovou porážku, si HC MUNI připisoval vítězství. Pardubické Riders zdolali brněnští medvědi 3:1. Nakonec se jim povedlo zkrotit i Black Dogs Budweis a z Českých Budějovic si odvezli výhru s těsným skóre 2:1. V Souboji univerzit pak změřili sílu s Mendelovou univerzitou v Brně. Ani v tomto utkání ale nezaváhali a fanoušci modro-zlaté mohli slavit. Porážku z roku 2019 tým HC MUNI oplatil MENDELU vítězstvím 4:2.

Tým sice se začátkem nové sezóny opustilo několik stálic, na ledě ale přibylo také několik nováčků v plné síle a s touhou bojovat o titul mistra extraligy. Většina z nich už se přitom stihla na ledě předvést. Hokejisté z masaryčky mají ve svém týmu ale i několik stálic, a to i mimo ledovou plochu. Jednou z nich je expert na sociální sítě Daniel Kinc, který pracuje i pro brněnskou Kometu a reportoval dokonce z mistrovství světa. Pokud jste rozhovor s ním nezaznamenali, určitě se k němu vraťte

Brněnští medvědi prokazují týmového ducha nejen na ledě. V druhé polovině října se už poněkolikáté vydali do Transfuzního oddělení brněnské fakultní nemocnice darovat krev. Nechyběl mezi nimi i hráč Pavel Tomaník. Připomeňte si náš fotoreport.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři