Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Listopad v Univerzitním hokeji: Stoprocentní Akademici, kupa speciálních zápasů či výměna trenéra

V Univerzitní lize to v průběhu měsíce listopadu pořádně žilo! V mnoha městech se konaly speciální zápasy, ať už šlo o Hornické derby, Halloweenský zápas, Movember match či Zápas o koule, byla to všude pořádná podívaná. Jen Akademici zůstali v jedenáctém měsíci roku 2022 neporaženi, naopak na svou první výhru čekají hokejisté VUT z Brna, kteří hrají v Kuřimi.

Akademici v listopadu neprohráli

Plzeňští Akademici se po nepovedeném utkání na konci října v Pardubicích oklepali nejlepším možným způsobem. Západočeský celek totiž v listopadu nenalezl přemožitele. Zkraje měsíce si Akademici ve svém šapitó připsali cennou výhru proti Budějicím. Poté se vydali na pouť po zimácích v Česku, body postupně odvezli z Ústí, Prahy i Ostravy. I díky této spanilé jízdě se Plzeňští koukají na své soupeře z nejvyššího stupínku v tabulce. Druhá Karlovka zaostává se stejným počtem odehraných zápasů o dva body.

Velmi dobře odehráli listopad i Inženýři, kteří posbírali 12 bodů z pěti odehraných utkání, přemohli je pouze lídři tabulky. Za zmínku stojí také Kavalíři, kteří jsou sice poslední, ale o bod obrali Olomouc a UK.

Postrachy gólmanů

Formu jako hrom má plzeňská dvojice Marek Princl, Vít Reitspies, která těží z parádní souhry. Borci dohromady ve čtyřech zápasech posbírali 19 kanadských bodů. Výborně je doplňuje Jakub Vavřička, který ve třech odehraných utkáních jednou skóroval a šestkrát zapsal asistenci.

Za zmínku stojí také dvojička z Ústí, za North Wings válí Matěj Harkabus a Adam Janoušek. První jmenovaný dokonce stihl v utkání proti Olomouci zaznamenat hattrick. Nebyl jediným hráčem, který v listopadu stihl v jednom utkání vstřelit tři branky. Dominik Kafka z Ostravy si připsal tři branky v Hornickém derby proti Ústí a Matouš Masopust si připsal hattrick proti MUNI. Statistiky za listopad si vylepšili v posledním zápase i hokejisté Karlovky, kteří Pardubicím nadělili desítku. Viktor Martínek se ve svém druhém zápase sezony prosadil hned třikrát a pět kanadských bodů posbíral David Jindra.

Brankařský tandem snů

Ve velkém stylu odchytali své zápasy gólmani Plzně. Jonáš Štekr a Jiří Černý pustili za svá záda pouhých šest branek. Štekr si dokonce z Ostravy odvezl památečný puk za první vychytanou nulu v Univerzitní lize.

Skvěle také pokračuje Josef Havel z Engineers. Od Plzně sice dostal čtyři kousky, v dalších čtyřech utkáních pustil za svá záda puk pouze třikrát a z Pardubic si dokonce přivezl druhou nulu v sezoně.

Výjimečné zápasy

Hned zkraje měsíce došlo na velký zápas v Ústí nad Labem. Souboj s BO Ostrava Vítkovice Steel místní nazvali jednoduše: „Hornické derby.“ Na utkání se přišlo podívat přes tisíc fanoušků a pohár i cenné body si odvezla Ostrava. Tematická utkání se velmi často konají na Hvězdě v Praze. Domácí Engineers nejprve uspořádali Halloweenské utkání, v předvečer 17. listopadu pak zvolili podtitul utkání: „Svobodně na hokej.“ V Ostravě připomínali koncem měsíce Movember, stejně tak v Brně byl „Zápas, co má koule.“ Listopad uzavřel Souboj o krále severu mezi HC North Wings a HC Tuli, který opanovali hokejisté z Ústí nad Labem výsledkem 5:1.

Zajímavosti měsíce

Kavalíři po nepovedeném vstupu do sezony provedli změnu na trenérské pozici. Štěpán Koukal přebral tým na začátku listopadu a VUT už stihlo zapsat dva body do tabulky. Na první výhru v soutěži však letos celek z Brna stále čeká.

Historický milník předvedli v listopadu pardubičtí Riders. Celek, který patří k jedněm z nejmladších v Univerzitní lize, si na ledě v Kuřimi připsali první venkovní vítězství v soutěži. Kanadský bod si navíc za asistenci připsal i gólman Petr Sodomka.

Ani v prosinci nebude nouze o další porci zajímavých událostí. Například už v pondělí 5. prosince se bude v Pardubicích konat TOP Zápas semestru, který velmi napoví i ohledně postupu domácího celku do play off. Více informací o utkání naleznete ZDE. V Brně bude zase Souboj univerzit underground, který se koná ve středu 7. prosince. Kompletní rozpis na měsíc prosinec pak naleznete TADY.

Dosavadní shrnutí toho, co zajímavého se v lize událo se dočtete na našich sítích pod hashtagem #unihokejwrapped.


Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři