Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Práskni kabinu: nejvíce růžové má v šatníku Gygy

Honza Vaverka je už stálicí HC MUNI a prostředí medvědí kabiny zná jako své boty. Prozradil, kdo s běžeckými botami skoro i spí, a kdo naopak spíš leží ve svém brlohu. Další díl Práskni kabinu je zde a opravdu se máte na co těšit!

Pokud vám některý z předešlých dílů utekl, rychte to napravte. Můžete si počíst postřehy třeba Davida Polesného nebo Honzy Grygery, který již tradičně figuroval i v odpovědích od Filipa Krále. Ochuzeni o Honzu nebudete ani tentokrát. 

V kabině HC MUNI už jsi matador, letos sis jí ale moc neužil. Co ti na atmosféře z kabiny nejvíc chybí?

Nejvíc mi chybí rozebírání těžkých životních chvilek mých spoluhráčů. Zejména pondělní ranní tréninky, kdy se toho za víkend často stalo víc než za celý týden. Ale od doby, kdy je Honza Grygera ve vztahu, Matěj Florek na Slovensku a hospody a bary zavřené, tak se toho moc neděje. 

Zatím trávíte spoustu časů v rouškách. Komu si myslíš, že zakrytý obličej může u fanynek nejvíce pomoct a koho to, že se nemůže ukázat v plné kráse, naopak nejvíce trápí?
Nejvíc z roušky těží Adam Grman a Adam Strakoš, kteří by svými movemberskými knírky odehnali i německou pornoherečku z 80. let. Nejvíce pod rouškou určitě trpí René Štrauch, který nemůže vystavit na obdiv své hokejové zranění z posledního zápasu proti pražským Engineers. (roztržený ret a 7 stehů, pozn. red.)

Na sociálních sítích se nám rozjela výzva #hcmunimovember, kde na podporu zvyšování povědomí o zdraví mužů běháme 5 kilometrů. Kdo je v týmu podle tebe nejlepší běžec, a kdo by naopak tuto vzdálenost skoro neuběhl?
Já osobně jsem typ běžce, který se rád kochá okolní krajinou a nesmyslně se nehoní za co nejrychlejšími časy. Nejlepší výkony podávají grafici Jaro Garai a Ondřej Suchý, kterým se horko těžko vyrovnává i Jan Grygera. Ten je ovšem spíš atlet než hokejista. Na druhé straně barikády se plouží Pavel Tomaník, u které často nepoznáme, jestli se rozběhává, běží na čas, nebo už vyklusává. 

S Movembrem souvisí i zvyk nechat si tento měsíc narůst knírek. Komu bude na konci listopadu nejvíce slušet, a kdo s ním bude spíš pro srandu?
Hvězdný knírek předvede Štěpán Kučera a Nir Tichon. Pro smích nebude žádný knírek, protože to všichni děláme z dobrého srdce a pro dobrou věc. 

Kdo je podle tebe nejvýstřednější hráč a má před zápasem nebo při něm nějaké zvláštní a podivné rituály?
Nejvýstřednější je určitě Nir Tichon, který je v kabině už hodinu před srazem. Ve sprše si pak s nasazenou maskou na hlavě háže šišatým míčkem o zeď. Tím mě na záchodě ruší zase při mém rituálu.

Kdo ze spoluhráčů se nejsvědomitěji udržuje během pauzy v kondici?
Většina kluků z týmu k individuální přípravě přistupuje svědomitě. Za zmínku ale stojí Patrik Matov, který zjistil, že nemáme tréninky, až po měsíci a půl od vynucené pauzy. Až pak se ozval kondičnímu trenérovi, jak to vypadá. Myslím si, že další měsíc a půl bude trvat, než splní první zadaný trénink.

Když v našich článcích přišla řeč na jídlo, často borci jako velkého jedlíka jmenovali tebe. Kdo je však podle tebe největším fanouškem jídla a dny v karanténě tráví s kuchařkou Zdeňka Pohlreicha v ruce a vrátí se na led v podobné formě jako tento kuchař?
Nemyslím si, že by někdo z týmu měl kulinářské schopnosti Jirky Babici, natož tak Zdeňka Pohlreicha. Co mám ale informace, tak Pavel Tomaník získal u donáškových služeb za dobu karantény kartu čestného zákazníka.

Kdo by se v kabině svojí povahou více hodil na fotbal než na hokej?
Fotbalovými schopnostmi v kabině neoplývá nikdo. Nejvíce gelu ovšem spotřebuje Jirka Svatuška, růžové barvy v šatníku má nejvíc Jan Grygera a stylem hry se fotbalu blíží Patrik Matov. 

Sice teď nemůžeme moc chodit ven, ale internety nám poskytují stále dost možností, jak se může sličný medvěd seznámit s fanynkou. Kdo z kabiny podle tebe teď nejvíc drtí Tinder nebo Facebook dating?
Tinder nejvíc drtí Honza Pavel, kterému spojení bohužel zůstávají jen v aplikaci. Máme zde ovšem i experta Adama Grmana, kterému slečna zrušila match už po třetí zprávě. Dalším pravidelným uživatelem seznamovacích aplikacích je Jirka Svatuška, ten si ovšem od doby, kdy se uvádí výška, moc nepomatchoval. K jeho výšce se váže zajímavá historka. Při úvodní seznamovací párty byl nelítostný souboj o nejmenšího hráče mezi ním, Adamem Strakošem a konečným vítězem Jakubem Voříškem. Adamovi k nezvolení pomohla výška pantoflí a Jirka byl vyšší jen díky nagelovaným vlasům. Po konci volby všichni soutěžící předvedli choreografii na píseň Hanky Zagorové – Proč nejsi větší. 

A otázka na závěr nebude úplně na tělo, jako spíš na nos. Prozradíš, komu tak smrdí výstroj, že by to žádný fanoušek, teď při čtení určitě čichat nechtěl?
Kvůli protikoronovým opatřením od vedení týmu musíme smradlavé části výstroje nosit prát domů, takže kabina voní po fialkách. Nir Tichon tak může vybraným fanynkám opět chodit ukazovat všechna zákoutí kabiny.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři